Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση RSS Κατηγορίας

Δημόσιο: Σκανδαλώδης μοριοδότηση για αποφοίτηση από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

Diorismos.gr
Δημόσιο: Σκανδαλώδης μοριοδότηση για αποφοίτηση από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης
Δημόσιο: Σκανδαλώδης μοριοδότηση για αποφοίτηση από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Διάτρητα χαρακτηρίζονται τα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί για την επιλογή στελεχών και την αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα με το νόμο Βερναρδάκη 4369/2016, αφού ανοίγονται παράθυρα για να παρακαμφθούν υποψήφιοι με αυξημένα προσόντα και να επιλεγούν στη θέση τους ημέτεροι με μειωμένα τυπικά προσόντα.

Όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, συγκεκριμένες διατάξεις προωθούν αντικειμενικά προσόντα υποδεέστερα των σύγχρονων απαιτήσεων στο Δημόσιο, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζουν άλλα αντίστοιχα, που και είναι απολύτως αναγκαία και αποκτήθηκαν από πλήρως αναγνωρισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού. Επισημαίνεται ακόμη η ανεπάρκεια των μεταβατικών διατάξεων στο να διασφαλίσουν τη βαρύτητα της εμπειρίας, της γνώσης και άλλων κατά περίπτωση προσόντων (χαρακτήρας, μεθοδικότητα κ.λπ.).

Όπως αναφέρεται στο άρθρο του Ε.Τ, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης οι οποίοι με μία απλή βεβαίωση αποφοίτησης λαμβάνουν περισσότερα μόρια από κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ευνοούνται από τις διατάξεις του νόμου αφού το ίδιο προσόν, της αποφοίτησης από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, λαμβάνεται υπόψη από τη δημόσια διοίκηση περισσότερες από μία φορές.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις της σκανδαλώδου υπέρμετρης μοριοδότησης και εύνοιας υπέρ των αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης αποτελούν:

- Ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας μοριοδοτείται με 150 μόρια και ο δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος με 30 μόρια ενώ η αποφοίτηση από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης παίρνει 250 μόρια σχεδόν ίδια μόρια με τα διδακτορικά που λαμβάνουν 300 μόρια!

- Ένας υπάλληλος με δύο διετή Μasters να παίρνει 150+30=180 μόρια, με 4 δηλαδή έτη μεταπτυχιακών σπουδών, ενώ ένας υπάλληλος με μια 2ετή βεβαίωση σπουδών της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης παίρνει 250 μόρια!

- Ένας απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, αν έχει και μεταπτυχιακό, αυτό δεν προσμερτάται ως 2ο μεταπτυχιακό αλλά ως πρώτο, οπότε λαμβάνει 250 μόρια (από ΕΣΔΔΑ) + 150 μόρια (από 1ο μεταπτυχιακό) = 400 μόρια!

- Το 2ο πτυχίο ή το 2ο Master λαμβάνει 30 μόρια και το απλό εβδομαδιαίο σεμινάριο από την ΕΚΔΔΑ παίρνει 10 μόρια! Απαξιώνονται έτσι πανεπιστημιακές σπουδές, ενώ ταυτόχρονα υπερεκτιμώνται απλά σεμινάρια του ΕΚΔΔΑ.

- Για τους αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης το προσόν αυτό (δηλ. της αποφοίτησης από την ΕΣΔΔ), γίνεται 7 φορές (!!) ενώ για όλους τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους ένα προσόν μετράται μία μόνο φορά. Συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης:

α) διορίζονται κατευθείαν στο Δημόσιο,

β) τα 2 έτη φοίτησης στη σχολή προσμετρώνται ως χρόνος υπηρεσίας στο Δημόσιο,

γ) εισάγονται στο Δημόσιο ως τακτικοί υπάλληλοι, χωρίς δηλαδή δοκιμαστική προϋπηρεσία 2 ετών, όπως όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι,

δ) έχουν ως εναρκτήριο βαθμό τον Β’ και με πλεονάζοντα χρόνο 2 έτη ή αν είναι αριστούχοι 3 έτη. Πιο απλά, ένας πτυχιούχος ΑΕΙ, που δεν έχει μεταπτυχιακές σπουδές, χρειάζεται για να φτάσει στον Α’ βαθμό 13 έτη, ένας απόφοιτος της Σχ. Δημ. Διοίκησης 4 έτη κι αν είναι αριστούχος (απόφοιτός της), 3 έτη,

ε) κατατάσσονται αυτόματα στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης-ΠΕ, έστω και αν δεν είναι (μπορεί π.χ. να είναι Τεχνικής Εκπαίδευσης-ΤΕ),

στ) το πτυχίο της σχολής αυτής αξιολογείται (με 250 μόρια) ως πολύ υπέρτερο των άλλων 2ετών μεταπτυχιακών ημεδαπής/αλλοδαπής (που εξομοιώνονται με τα μονοετή και παίρνουν μόνο 150 μόρια). Σε τι -ας πούμε- υστερεί ένα ΜΒΑ του Οικον. Πανεπ. Αθήνας ή του ΕΜΠ ή του Harvard ή της Οξφόρδης από το εν λόγω πτυχίο;

ζ) το πτυχίο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης δεν θεωρείται μεταπτυχιακό και επομένως ένα άλλο-επιπρόσθετο μεταπτυχιακό παίρνει όλα τα μόριά του (+150 και όχι μόνο +30 ως δεύτερο).


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής E-Learning
 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για υπαγωγή στο νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο
Οδηγίες ΑΣΕΠ για αιτήσεις και συμμετοχή στην προκήρυξη 3Κ/2018
ΑΣΕΠ 11Κ/2017: Προσωρινά αποτελέσματα ΔΕ της Τράπεζας της Ελλάδος
Επεκτείνεται η χρήση του ηλεκτρονικού παραβόλου σε όλους τους δήμους
Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών ασφαλισμένων
Στο G-Cloud της ΓΓΠΣ το Μητρώο Πολιτών
Προσωρινά αποτελέσματα ΑΣΕΠ 6Κ/2017 - Πίνακας αποκλειόμενων ΑΣΕΠ 3Ε/2017