Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συνέδρια RSS Κατηγορίας

Ημερίδα «Τοπικές και διεθνείς αντιδράσεις στην παγκόσμια διατροφική κρίση»

Diorismos.gr
Ημερίδα «Τοπικές και διεθνείς αντιδράσεις στην παγκόσμια διατροφική κρίση»
Ημερίδα «Τοπικές και διεθνείς αντιδράσεις στην παγκόσμια διατροφική κρίση»

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Ημερίδα Τοπικές και διεθνείς αντιδράσεις στην παγκόσμια διατροφική κρίση
10 Ιουνίου 2022 -Καρδίτσα

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση, ενώ ταυτόχρονα διαταράσσει την παγκόσμια αγορά γεωργικών πρώτων υλών και ενέργειας. Οι αναπτυσσόμενες χώρες, ειδικά εκείνες που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από εισαγόμενα σιτηρά και λιπάσματα από την Ουκρανία και τη Ρωσία, αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο. Αυτή η κρίση αναμένεται να έχει συνέπειες στην ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων και να επιδεινώσει περαιτέρω μια ήδη δύσκολη κατάσταση για τους αγρότες στην Ευρώπη. Ο περιορισμός των επιπτώσεων στα παγκόσμια συστήματα αγροδιατροφής απαιτεί αποτελεσματικές εθνικές πολιτικές και συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι πολιτικές πρωτοβουλίες θα πρέπει να πυροδοτήσουν μια βραχυπρόθεσμη απάντηση μέσω της διατήρησης ανοιχτού εμπορίου και της υποστήριξης των πολιτών (ιδιαίτερα των ευάλωτων) και των αγροτών. Θα πρέπει επίσης να εξετάσει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και να συνεχίσει να επιδιώκει το μετασχηματισμό των συστημάτων τροφίμων, ώστε να καταστούν πιο ανθεκτικά σε μελλοντικούς κραδασμούς, πιο περιεκτικά και ικανά να προσφέρουν επισιτιστική και διατροφική ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό, το αντικείμενο της ημερίδας με τίτλο Τοπικές και διεθνείς αντιδράσεις στην παγκόσμια διατροφική κρίση είναι η ανάλυση των επιμέρους ζητημάτων της κρίσης, η διεξαγωγή ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας, σημαντικών στελεχών διεθνών οργανισμών και των παραγωγικών φορέων, και την εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμβάλουν στην ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών αντίδρασης στην παγκόσμια κρίση


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συνέδρια
Ημερίδα «Παραγωγή, μεταφορά και αποθήκευση ενέργειας στην Ελλάδα»
Ιπποκράτειο Ιατρικό συνέδριο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Ημερίδα «Άσκηση αυτογνωσίας και αυτοαξιολόγησης του Εκπαιδευτικού»
Ημερίδα: Αβερώφειο αγροδιατροφικό τεχνολογικό πάρκο Θεσσαλίας, Συνέργειες - Προκλήσεις
1ο Συμπόσιο τμημάτων νοσηλευτικής πανεπιστημίων Ελλάδος
1ο Συνέδριο για την κλιματική κρίση στο ΕΚΠΑ
Συνέδριο «HealthIT Conference» Διαδικτυακά