Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Συνέδρια RSS Κατηγορίας

Ημερίδα για μαθητές «Αριστοτέλης ο Οικουμενικός διαχρονικός και πανεπιστήμων φιλόσοφος»

Diorismos.gr
Ημερίδα για μαθητές «Αριστοτέλης ο Οικουμενικός διαχρονικός και πανεπιστήμων φιλόσοφος»
Ημερίδα για μαθητές «Αριστοτέλης ο Οικουμενικός διαχρονικός και πανεπιστήμων φιλόσοφος»

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών του ΑΠΘ (ΔΙ.Κ.Α.Μ.), διοργανώνει σε συνέχεια των εκδηλώσεων του 2016 για την Επέτειο των 2400 χρόνων από τη γέννηση του Αριστοτέλη, Ημερίδα για τους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, με θέμα Αριστοτέλης ο οικουμενικός, διαχρονικός και πανεπιστήμων φιλόσοφος. Στόχος της Ημερίδας είναι να αναδείξει το μοναδικό σε μέγεθος επιρροής στην ιστορία του ανθρώπινου πνεύματος Αριστοτελικό έργο, το οποίο αποτελεί ουσιαστικό τμήμα της Ελληνικής και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 και ώρες 16:00-19:00, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ.

Ο Αριστοτέλης είναι ο φιλόσοφος, το πολυσχιδές έργο του οποίου καλύπτει όχι μόνον όλους τους κλάδους της Φιλοσοφίας, αλλά απλώνεται επίσης με έναν τρόπο εντυπωσιακό στους τομείς όλων των βασικών κλάδων των επιστημών.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες από τα Μέλη του Δ.Σ. του ΔΙ.Κ.Α.Μ., Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Ζαχαρία Σκούρα, Καθηγητή Γενετικής, Σταύρο Αυγολούπη, Καθηγητή Αστροφυσικής, καθώς και από τους επιστημονικούς συνεργάτες του ΔΙ.Κ.Α.Μ., διδάκτορες Φιλοσοφίας, Χρήστο Πεχλιβανίδη, Έλενα Λάππα, Δήμητρα Μπαλλά και Γιώργο Στρέμπλη, Διπλωματούχο Μεταπτυχιακού ΑΠΘ.

Η Ημερίδα θα κλείσει με την παρουσίαση εργασιών από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Βριλησσίων (Αθηνών), στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Σχολείου. Για τη Σχολική Χρονιά 2016-17 το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στον Αριστοτέλη και τη συνεισφορά του στις σύγχρονες επιστήμες, με αφορμή την ανακήρυξη από την UNESCO του 2016 ως Επετειακού Έτους Αριστοτέλη. Το πρόγραμμα αποτελείται από πενήντα μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου, με υπεύθυνους καθηγητές τους κ.κ. Θ. Σπηλιώτη (μαθηματικό), Π. Πουλογιαννόπουλο (φυσικό), Δ. Γκαγκτζή (φιλόλογο), Γ. Αλεβίζου (φιλόλογο), Μ.Παράσχου (μουσικό) και την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Φωτεινή Κατσαμπούρη.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια. Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν οι μαθητές τους την Ημερίδα, παρακαλούνται να αποστείλουν, έως και την Παρασκευή 28 Απριλίου, μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση dikam@auth.gr, όπου θα καταγράφονται: (α) τα στοιχεία τους (β) τα στοιχεία του Σχολείου ή του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, (γ) ο αριθμός (κατά προσέγγιση) των μαθητών που θα συνοδεύουν. Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συνέδρια
Θεματικό συνέδριο διαλόγου ΠΟΣΔΕΠ
2ο Συνέδριο: Ελλάδα - Ευρώπη 2020, Εκπάιδευση, Δια Βίου Μάθηση , Έρευνα και Καινοτομία
Ημερίδα: Κίνητρα και εμπόδια για τη συμμετοχή των ενηλίκων στη Δια Βίου Μάθηση
Ημερίδα «Προβληματισμοί και νεότερα δεδομένα για την επίδραση της διατροφής στην υγεία»
Διημερίδα «Ρητορική και Δημιουργικός Λόγος στην Εκπαίδευση»
Συνέδριο «Αφηγήσεις κυριαρχίας στον μεσογειακό χώρο»
Ημερίδα «Φιλοσοφία και Τεχνολογία: Φιλοσοφική και κριτική διερεύνηση των νέων τεχνολογιών»