Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Πρόγραμμα υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας από το Ίδρυμα Α. Λεβέντη

Diorismos.gr
Πρόγραμμα υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας από το Ίδρυμα Α. Λεβέντη
Πρόγραμμα υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας από το Ίδρυμα Α. Λεβέντη

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση
Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη (A. G. Leventis Foundation) ενισχύει με συνέπεια από το 1999 την προσπάθεια αθλητών και αθλητριών για την Ολυμπιακή πρόκριση, με την παροχή κινήτρων διάκρισης στον αθλητισμό, μέσω της χορήγησης Υποτροφιών Ολυμπιακής προετοιμασίας.
Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτεί από το 2020 η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή -με στόχο την βράβευση αθλητών και αθλητριών από όλες τις Ομοσπονδίες Ατομικών Ολυμπιακών Αθλημάτων με τουλάχιστον μια υποτροφία- και συνδράμουν επίσης το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση (από το 2017) και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (από το 2022), συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτόν συλλογικά στην προαγωγή των αξιών του Ολυμπισμού και στην ενίσχυση της αγάπης για τον αθλητισμό και την αριστεία.

Με το σκεπτικό αυτό, και για 25η συνεχή χρονιά, ο διαγωνισμός για τις Υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας προκηρύσσεται υπό τους εξής όρους και προϋποθέσεις για το 2023:
1. Υποτροφίες
Κατά την αδέσμευτη κρίση της αρμόδιας Επιτροπής, χορηγούνται πενήντα εννέα (59) αθλητικές υποτροφίες ετήσιας διάρκειας και ύψους τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ, σε αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα ή την Κύπρο, οι οποίοι αγωνίζονται σε ατομικά ολυμπιακά αθλήματα που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των χειμερινών και θερινών ολυμπιακών αγώνων ώστε κάθε άθλημα να έχει τουλάχιστον από έναν υπότροφο (με την προϋπόθεση ότι έχει υποβληθεί αίτηση που πληροί τα σχετικά κριτήρια).
2. Δικαίωμα Υποψηφιότητας
Υποψηφιότητες δύνανται να υποβάλλουν αθλητές και αθλήτριες ατομικών αθλημάτων από την Ελλάδα ή την Κύπρο. Αθλητές στους οποίους χορηγήθηκε υποτροφία στο παρελθόν έχουν τη δυνατότητα να τη διεκδικήσουν ξανά και να τους χορηγηθεί εκ νέου.
Για τη διαδικασία και τα κριτήρια αξιολόγησης παρακαλούμε δείτε το αρ.4

Υποβολή Υποψηφιότητας
(α) Διαδικασία υποβολής:
Οι υποψηφιότητες θα υποβάλλονται με τη συμπλήρωση της ειδικής αίτησης, που διατίθεται σε κάθε ενδιαφερόμενο μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος www.agleventisfoundation.org/el
Η αίτηση, η οποία θα περιλαμβάνει και τους όρους δέσμευσης που οφείλει να τηρήσει ο υποψήφιος σε περίπτωση χορήγησης της υποτροφίας, θα πρέπει να συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:
(1) Βιογραφικό σημείωμα (αθλητικό και σπουδών).
(2) Βεβαίωση της αρμόδιας ομοσπονδίας για το τρέχον έτος περί των αθλητικών επιδόσεων που επικαλείται ο υποψήφιος.
(3) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο υποψήφιος θα αναφέρει τυχόν υποτροφίες ή χορηγίες που έχει ήδη λάβει.
Όλα τα ανωτέρω έγγραφα πρέπει να υποβάλλονται στην ελληνική γλώσσα.
(β) Χρόνος υποβολής:
Υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές και θα παραλαμβάνονται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ έως και τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2023. Υποψηφιότητες που θα υποβληθούν ύστερα από την ημερομηνία αυτή ΔΕΝ θα γίνονται δεκτές.
(γ) Τόπος υποβολής:
Ο φάκελος της υποψηφιότητας με τα σχετικά δικαιολογητικά θα υποβάλλεται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στη διεύθυνση info@whatandwhyresearch.cosmotemail.gr έως και τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2023.


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Μεταδιδακτορική υποτροφία αριστείας στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
37ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός Χημείας
Υποτροφίες από το κληροδότημα Γ. Παρπαρία
Ενημέρωση μαθητών της Γ τάξης Λυκείου για συμμετοχή σε πλου με Φρεγάτα
Ομιλία «Σύγχρονη επιστήμη και επιστημονική τεχνολογία» στην Ακαδημία Αθηνών
Υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό από το κληροδότημα Γ. Ξαγοράρη
Χορήγηση οικονομικών βοηθημάτων από το Ίδρυμα Αριστοκλή Καββαδά