Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

«6+1 Podcasts για το 1821» από το ΕΚΠΑ

Diorismos.gr
«6+1 Podcasts για το 1821» από το ΕΚΠΑ
«6+1 Podcasts για το 1821» από το ΕΚΠΑ

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο πλαίσιο του πολύπλευρου προγράμματος επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 δημιούργησε, τη σειρά ψηφιακών αρχείων ήχου 6+1 Podcasts για το ’21 με σκοπό τη συμβολή στον αναστοχασμό και τη διεύρυνση του διαλόγου για την πορεία του ελληνικού κράτους από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα. Οι επετειακές δράσεις του ΕΚΠΑ με την Τράπεζα Πειραιώς αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, και στην εκλαΐκευση και διάχυση της επιστημονικής γνώσης για το 1821 στο ευρύτερο κοινό.

Στα επτά αυτά podcasts, ένδεκα έγκριτοι καθηγητές του ΕΚΠΑ, από τους σημαντικότερους επιστήμονες στον τομέα τους, συνομιλούν για τις ιδεολογικές, πολιτικές οικονομικές και κοινωνικές συνιστώσες της Επανάστασης, το ευρωπαϊκό και οθωμανικό πλαίσιο, το εσωτερικό μέτωπο και τους εμφυλίους πολέμους, τις βιβλιογραφικές προσεγγίσεις, τη μουσική και τις τέχνες στην Επανάσταση. Υπεύθυνη της σειράς 6+1 Podcasts για το ‘21 είναι η Καθηγήτρια Ιστορίας στο ΕΚΠΑ, κα Μαρία Ευθυμίου.

Ειδικότερα, στα podcasts συμμετέχουν οι διδάσκοντες και διδάσκουσες του ΕΚΠΑ: Παρασκευάς Κονόρτας, Αν. Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Άννα Καρακατσούλη, Αν. Καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Ιστορίας και Πολιτισμού στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Άννα Ταμπάκη,
Ομ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Νάσια Γιακωβάκη, Επ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Νίκος Αλιβιζάτος, Ομ. Καθηγητής στη Νομική Σχολή, Αριστείδης Χατζής, Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Αν. Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Λάμπρος Λιάβας, Καθηγητής Εθνομουσικολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών και Δημήτρης Παυλόπουλος, Αν. Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Τις ομιλίες συντονίζει η Μαρία Ευθυμίου Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας. Την επιμέλεια παραγωγής των podcasts, στο Εργαστήριο Οπτικοακουστικών Μέσων του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, είχε η Μαρίνα Ρήγου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ.

Μέσα από την ακρόαση της σειράς αυτής δίδεται στο ευρύ κοινό, η δυνατότητα μιας συναρπαστικής διανοητικής διαδρομής, μία πνευματική απόλαυση που μόνον η βαθιά επιστημοσύνη, το υψηλό ακαδημαϊκό ήθος και ο καθαρός στοχασμός μπορούν να προσφέρουν.

Τα 6+1 Podcasts για το ‘21 είναι διαθέσιμα στους ακόλουθους υπερσυνδέσμους:

στο κανάλι YouTube του ΕΚΠΑ https://youtube.com/playlist?list=PLPzInO4nqiMsSI0YdHTQ6aB38uDqfdP2u και
στο website ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ της Τράπεζας Πειραιώς https://www.eleftheroi.gr/nea/podcasts-gia-tin-epanastasi


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Τρία νέα επιστημονικά περιοδικά για την εκπαίδευση εκδίδονται μέσω της υπηρεσίας eJournal
Σημαντική αύξηση των επιστημονικών δημοσιεύσεων ελληνικών φορέων σε διεθνή περιοδικά
Συζήτηση με επικεφαλής της NASA: Επιστήμη και Διαστημικές αποστολές στην NASA
Θέση εργασίας στην παγκόσμια τράπεζα- Πρόγραμμα νέων επαγγελματιών
1ος Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών
Πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συμμετοχή στην εκδήλωση EU TalentOn
Πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο