Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός λημματογράφησης με θέμα την Ελληνική Επανάσταση 1821

Diorismos.gr
Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός λημματογράφησης με θέμα την Ελληνική Επανάσταση 1821
Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός λημματογράφησης με θέμα την Ελληνική Επανάσταση 1821

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Λημματογράφησης Wikipedia Challenge: Γίνε ένας σύγχρονος εγκυκλοπαιδιστής με την υποστήριξη του ΕΚΤ

Mε αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και τον εορτασμό των 20 χρόνων από τη δημιουργία της Wikipedia, το Ίδρυμα Ωνάση και η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη διοργανώνουν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό λημματογράφησης με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τίτλο Wikipedia Challenge: Γίνε ένας σύγχρονος εγκυκλοπαιδιστής. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021, σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, την εταιρεία PostScriptum και τον Σύλλογο Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας, καθώς και με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Πρόκειται για μία συμμετοχική δράση ενίσχυσης της ελληνικής Βικιπαίδειας, μέσα από την ανασύνθεση ιστορικής γνώσης με άξονα την Επανάσταση του 1821. Μαθητές από όλη την Ελλάδα καλούνται να διαχειριστούν αρχειακά τεκμήρια τα οποία φυλάσσονται σε επιμέρους πολιτιστικούς φορείς, και, μέσα από δομημένες διαδικασίες, να συνδράμουν στη συγγραφή νέων λημμάτων και στον εμπλουτισμό και τη μετάφραση υπαρχόντων λημμάτων σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η Βικιπαίδεια άλλωστε, αξιοποιεί τις σύγχρονες δυνατότητες των ψηφιακών μέσων, και της συμμετοχικής συλλογικής παραγωγής ανοικτής γνώσης μέσω του πληθοπορισμού (crowdsourcing), ενσαρκώνοντας έτσι τις ιδέες του Διαφωτισμού και της εγκύκλιας γνώσης, με μια σύγχρονη προσέγγιση.

Επιμέρους στόχοι του διαγωνισμού είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με την ιστορία του τόπου τους, να εξοικειωθούν με την αναζήτηση και χρήση ιστορικών πηγών με την καθοδήγηση ειδικών στους σχετικούς τομείς, να εξοικειωθούν με την ιδέα της Εγκυκλοπαίδειας, όπως έχει εξελιχθεί ανά τους αιώνες και, συγκεκριμένα, με τις αρχές και τον τρόπο συγγραφής λημμάτων και ανάρτησης περιεχομένου στη Βικιπαίδεια, και, φυσικά, να εμπλουτίσουν τη θεματική Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην ελληνική Βικιπαίδεια.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Τρία νέα επιστημονικά περιοδικά για την εκπαίδευση εκδίδονται μέσω της υπηρεσίας eJournal
Σημαντική αύξηση των επιστημονικών δημοσιεύσεων ελληνικών φορέων σε διεθνή περιοδικά
Συζήτηση με επικεφαλής της NASA: Επιστήμη και Διαστημικές αποστολές στην NASA
Θέση εργασίας στην παγκόσμια τράπεζα- Πρόγραμμα νέων επαγγελματιών
1ος Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών
Πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συμμετοχή στην εκδήλωση EU TalentOn
Πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο