Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Παιδαγωγικός λόγος:Περιοδικό εκπαιδευτικού προβληματισμού στην πλατφόρμα eJournals του ΕΚΤ

Diorismos.gr
Παιδαγωγικός λόγος:Περιοδικό εκπαιδευτικού προβληματισμού στην πλατφόρμα eJournals του ΕΚΤ
Παιδαγωγικός λόγος:Περιοδικό εκπαιδευτικού προβληματισμού στην πλατφόρμα eJournals του ΕΚΤ

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το ψηφιακό περιβάλλον της υπηρεσίας ePublishing του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) εμπιστεύθηκε το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ηλεκτρονική έκδοση του επιστημονικού περιοδικού Παιδαγωγικός Λόγος - Περιοδική Έκδοση για τις Επιστήμες του Ανθρώπου και την Εκπαίδευση.

Ο Παιδαγωγικός Λόγος επιχειρεί να αποτελέσει μια διεπιστημονική ερευνητική παρουσία στον ευρύτερο χώρο των Επιστημών του Ανθρώπου, με αναφορά στον διάλογό τους με τις Επιστήμες της Ζωής, με άξονα και απόληξη την αγωγή και την εκπαίδευση του ανθρώπου. Παράλληλα, η θεματολογία του περιοδικού επεκτείνεται σε προσεγγίσεις φιλοσοφικού, θεολογικού, ψυχολογικού και κοινωνιολογικού προσανατολισμού, κυρίως όταν σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αγωγή του ανθρώπου.

To EKT, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρέχει τις απαραίτητες υποδομές για την ηλεκτρονική έκδοση, τη φιλοξενία και τη διάθεση του περιοδικού. Tο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι υπεύθυνο για την επιστημονική επιμέλεια του περιεχομένου της εκάστοτε επιστημονικής έκδοσης.

Η υπηρεσία ePublishing του ΕΚΤ που αποτελείται από τρεις πλατφόρμες διαχείρισης, φιλοξενίας και προβολής επιστημονικών περιοδικών (eJournals), πρακτικών συνεδρίων (eProceedings) και μονογραφιών (eBooks), καλύπτει όλα τα στάδια της εκδοτικής διαδικασίας και απευθύνεται τόσο σε ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς, όσο και σε λαογραφικά ιδρύματα και σε πολιτιστικούς συλλόγους.

Μέχρι σήμερα 59 φορείς περιεχομένου έχουν αξιοποιήσει τις τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρει η υπηρεσία και έχουν δημοσιεύσει ψηφιακά 53 επιστημονικά περιοδικά, 9 πρακτικά συνεδρίων και 22 μονογραφίες. Πλέον, οι επισκέπτες της πλατφόρμας eJournals του ΕΚΤ μπορούν να μελετήσουν και το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Παιδαγωγικός Λόγος, το οποίο κυκλοφόρησε με ειδικό αφιέρωμα στην Χαρισματικότητα.


Ο Παιδαγωγικός Λόγος, ως Τετράμηνη Έκδοση Παιδαγωγικού Προβληματισμού, ιδρύθηκε το 1995 από τον Καθηγητή Ιωάννη Ε. Θεοδωρόπουλο, εξέχουσα μορφή της Φιλοσοφικής Παιδαγωγικής στον γερμανόφωνο χώρο.

Το στίγμα του Παιδαγωγικού Λόγου, το οποίο ισχύει μέχρι σήμερα, δίνεται στο πρώτο του τεύχος 1/1995: Ο Παιδαγωγικός Λόγος είναι μια απόπειρα ερμηνείας αυτονόητων ή ακατανόητων δρώμενων της εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Είναι ένα ανοιχτό στις διαφορές και αδέσμευτο περιοδικό, το οποίο φιλοξενεί κάθε συνήγορο λόγο της παιδικότητας, ανιχνεύει τα νοήματά και τη διακονεί έμπρακτα. Είναι ένα βήμα που ιχνηλατεί το φαινόμενο της αγωγής και πρωτίστως του Είναι του αγώγιμου ανθρώπου. Όμως δεν εξαντλείται στην επιστημονική φιλαρέσκεια της παιδαγωγικής ειδημοσύνης και πασχίζει για τον επαναπροσδιορισμό του όλου της ανθρώπινης οντότητας μέσα από την παιδαγωγική προοπτική.

Από το 2021 φορέας έκδοσης του επιστημονικού περιοδικού Παιδαγωγικός Λόγος είναι το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών της Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας), με έδρα τη Λάρισα. Η διασύνδεση του περιοδικού με το συγκεκριμένο Τμήμα, οδήγησε στη διεύρυνση των προβληματισμών και της εστίασης του περιοδικού προς τον διάλογο των Επιστημών του Ανθρώπου με τις Βιοεπιστήμες/ Επιστήμες της Ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες για τον εκδότη, τη συντακτική επιτροπή και το περιεχόμενο της περιοδικής εκδοτικής σειράς διατίθενται στην πλατφόρμα eJournals του ΕΚΤ.

Με αφορμή τη νέα αυτή εκδοτική συνεργασία του ΕΚΤ με το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σας προτρέπουμε να μελετήσετε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού που μόλις κυκλοφόρησε με ειδικό αφιέρωμα στην Χαρισματικότητα.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Τρία νέα επιστημονικά περιοδικά για την εκπαίδευση εκδίδονται μέσω της υπηρεσίας eJournal
Σημαντική αύξηση των επιστημονικών δημοσιεύσεων ελληνικών φορέων σε διεθνή περιοδικά
Συζήτηση με επικεφαλής της NASA: Επιστήμη και Διαστημικές αποστολές στην NASA
Θέση εργασίας στην παγκόσμια τράπεζα- Πρόγραμμα νέων επαγγελματιών
1ος Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών
Πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συμμετοχή στην εκδήλωση EU TalentOn
Πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο