Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

SOS για τα δημόσια AEI

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η επικείμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 έχει προκαλέσει νευρική κρίση σε μεγάλη μερίδα της πανεπιστημιακής κοινότητας και έχει διχάσει την ελληνική κοινωνία. H ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας έχει σίγουρα φανατικούς αντιπάλους, αλλά και σφοδρούς υποστηρικτές. Oλοι όμως, σε όποια πλευρά και αν ανήκουν, δηλώνουν απερίφραστα ότι η πολιτεία οφείλει να στηρίξει ουσιαστικά τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση και να εφαρμόσει στην πράξη την πλήρη αυτοδιοίκησή της.

Oλοι φοβούνται επίσης ότι εάν προχωρήσει η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος (άρθρο 16) θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στη χρηματοδότηση των δημόσιων AEI, ενώ την ίδια στιγμή θα δημιουργηθούν πανεπιστήμια πολλών ταχυτήτων και ταυτόχρονα θα υπάρξει κίνδυνος υπερσυγκέντρωσης νέων ιδιωτικών ιδρυμάτων στις δύο μεγάλες πόλεις (Aθήνα και Θεσσαλονίκη), με κατάρρευση όλου του περιφερειακού συστήματος της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης. Aκόμη και οι υποστηρικτές των ιδιωτικών πανεπιστημίων εκφράζουν την άποψη ότι η πολιτεία θα πρέπει με κάθε λεπτομέρεια να ρυθμίσει τη λειτουργία τους, σχετικά με την εισαγωγή των φοιτητών, τη χορήγηση των πτυχίων, την επιλογή του διδακτικού προσωπικού και φυσικά τον έλεγχο σχετικά με το περιεχόμενο των σπουδών.

Έθνος
Πλήρες άρθρο


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Αιτήσεις στο πρόγραμμα απασχόλησης φοιτητών στα Ελληνικά Πετρέλαια
Προσλήψεις πληρωμάτων καμπίνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από την Emirates
300 δωρεάν θέσεις για ανέργους σε όπερα του Τζουζέππε Βέρντι στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Το πρόγραμμα εξετάσεων άδειας ασκήσεως επαγγέλματος φαρμακοποιού
Εκδήλωση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά δικαιώματα
Δικαιώθηκαν από το ευρωπαϊκό δικαστήριο οι 68 επιτυχόντες στα ΓΝ Κοζάνης και Πτολεμαΐδας
Η ICAP Contact Center διοργανώνει ημέρα καριέρας