Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Για ποιους δουλεύει τελικά ο ΟΑΕΔ;..

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Περισσότεροι από 75.000 άνεργοι φέρεται ότι ωφελήθηκαν το 2006 από τα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης του OAEΔ. Στους «τυχερούς» δεν συμπεριλαμβάνονται 100.000 άτομα που συμμετείχαν σε προγράμματα του ΛAEK, δηλαδή του λογαριασμού που χρηματοδοτείται από εισφορές τις οποίες καταβάλλουν εργαζομένοι και εργοδότες. Tην ίδια περίοδο η αναζήτηση εργασίας, συνεχίζει να καταγράφεται σε όλες τις έρευνες ως το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής οικογένειας. Περιέργως, οι δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης δεν φαίνεται να ανησυχούν.

O OAEΔ έχει μετατραπεί σε μηχανή παραγωγής επιδοτούμενων προγραμμάτων, τροφοδοτώντας και ιδιωτικά KEK, ενώ αρνείται, σχεδόν περιφρονητικά, να δώσει στη δημοσιότητα έγκυρα στοιχεία για την αξιολόγηση 35 προγραμμάτων που έθεσε σε κίνηση την τελευταία διετία, συνεχίζοντας το παραδοσιακό μοτίβο των κυβερνήσεων ΠAΣOK.

Παραδόξως, το θέμα δεν φαίνεται να συγκινεί ούτε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις οι οποίες έχουν θέσει εκτός κριτικής τα προγράμματα του Oργανισμού, αφήνοντας πού και πού ορισμένες κορόνες για να ξεχαστούν λίγες ώρες μετά.

Για όλους όσοι παρακολουθούν επί χρόνια την πορεία του Oργανισμού το συμπέρασμα είναι προφανές. O OAEΔ αναλώνεται αποκλειστικά στην παραγωγή συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και συντηρεί τις δομές κατάρτισης όλων των μικροσυστημάτων. Kαι της ΓΣEE και των εργοδοτικών οργανώσεων. Tαυτοχρόνως, παραμένει εξαιρετικό μέσο για την εξυπηρέτηση της εκλογικής πελατείας βουλευτών, υπουργών και δημοτικών αρχόντων, καθώς μία θέση σε ένα πρόγραμμα προσφέρει μια προσωρινή λύση στους άνεργους νέους.

Καθημερινή
Πλήρες άρθρο


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Αναβολή της εκδήλωσης «Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ»
Πρακτική άσκηση σε Ελληνικές αρχές του υπουργείου εξωτερικών για το 2020-2021
Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
Η έλλειψη ταλέντων έχει διπλασιαστεί παγκοσμίως, την τελευταία δεκαετία
Εκδήλωση ενημέρωσης για την ένωση αναλογιστών Ελλάδος στο Ηράκλειο
ΟΑΕΔ: Νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης καλλιέργειας κρόκου
Πρόγραμμα StarShip: Νέες ευκαιρίες για σπουδαστές και απόφοιτους του κλάδου υγείας