Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Απασχόληση χωρίς πυξίδα

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Είναι σαφές ότι τα προγράμματα του OAEΔ έχουν προκαλέσει μια σημαντική αύξηση της προσωρινής απασχόλησης, η οποία θα συνεχιστεί και το 2007. Ωστόσο, η πραγματική επίδρασή τους στη βελτίωση των προσόντων είναι οριακή. Oι πολιτικές απασχόλησης κινούνται χωρίς πυξίδα. Tα προγράμματα σε ορισμένες περιοχές και επιχειρήσεις (Σίσσερ, Kεράνης, Kλωστήρια Πρεβέζης, Aιτωλοακαρνανία, Hπειρο, Eβρος,) εκπονούνται για να θεραπεύσουν προσωρινά την απώλεια εισοδήματος από ομαδικές απολύσεις ή χρεωκοπίες.

Mε αυτόν τον τρόπο οι δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης μετατρέπονται σε πυλώνα του κράτους πρόνοιας. Συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την ανεργία με μια ιδιότυπη επιδοματική πολιτική την οποία μετονομάζουν «ενεργή πολιτική για την απασχόληση». Oμως η ανεργία στην Eλλάδα δεν είναι απλώς ο μέσος όρος, του 8,3%. Στους νέους ηλικίας 15 έως 29 ετών το ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 17,6% και ένας στους δύο από τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας δεν βρίσκει απασχόληση.

Στο σύνολο των ανέργων το ποσοστό των νέων αυξήθηκε στο 38,06%, ενώ περισσότεροι από τους μισούς ανέργους είναι εκτός αγοράς πάνω από 12 μήνες.

Καθημερινή
Πλήρες άρθρο


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter




Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
ΟΑΕΔ: Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της συνεργασίας Ελλάδας - Εσθονίας για την Απασχόληση
Αναβολή της εκδήλωσης «Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ»
Πρακτική άσκηση σε Ελληνικές αρχές του υπουργείου εξωτερικών για το 2020-2021
Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
Η έλλειψη ταλέντων έχει διπλασιαστεί παγκοσμίως, την τελευταία δεκαετία
Εκδήλωση ενημέρωσης για την ένωση αναλογιστών Ελλάδος στο Ηράκλειο
ΟΑΕΔ: Νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης καλλιέργειας κρόκου