Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Ιδιωτικά ΑΕΙ μέσω Βρετανίας

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Με αποφάσεις του αγγλικού ΔΙΚΑΤΣΑ, που αναγνωρίζει πλέον επισήμως τα πτυχία των ελληνικών κολεγίων που συνεργάζονται με βρετανικά πανεπιστήμια ως ισότιμα των βρετανικών και με αξιολόγηση από το βρετανικό συμβούλιο πιστοποίησης, τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά κολέγια δίνουν ηχηρό «παρών» ζητώντας να αναγνωριστούν ως πανεπιστήμια!

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της συζήτησης για την αναθεώρηση του άρθρου 16 στη Βουλή, προκύπτει ότι οι Έλληνες απόφοιτοι των ιδιωτικών κολεγίων μπορούν να εργαστούν κανονικά στη Βρετανία εφόσον οι τίτλοι τους θεωρούνται και επισήμως πια ισότιμοι με τους αντίστοιχους τίτλους σπουδών όσων σπούδασαν σε βρετανικά πανεπιστήμια, αλλά όχι στην Ελλάδα καθώς ο ΔΟΑΤΑΠ (ο οργανισμός που αντικατέστησε το ΔΙΚΑΤΣΑ) εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει τα πτυχία τους, ακριβώς επειδή σπούδασαν στην Ελλάδα.

Κι αυτά εν αναμονή της συζήτησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που αρχίζει σε λίγες μέρες, η οποία όμως εκ των πραγμάτων έχει πια ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Ενώ η συζήτηση, τουλάχιστον όπως εμφανίζονται ώς τώρα τα πράγματα, αφορά το αν θα επιτραπεί να ιδρυθούν μη κερδοσκοπικά μη κρατικά ιδρύματα στην Ελλάδα, δεν λύνει το θέμα των υπαρχόντων κερδοσκοπικών επιχειρήσεων εκπαίδευσης, δηλαδή των δεκάδων κολεγίων που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια, παρ' ότι η χώρα μας βρίσκεται πια με την πλάτη στον τοίχο εξαιτίας οδηγίας (36/2005 της Ε.Ε.) για την αναγνώριση των πτυχίων τους, την οποία μάλιστα οφείλουμε να εφαρμόσουμε υποχρεωτικά από τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπως αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά τους στις 23 Δεκεμβρίου 2006.

Πολυετής άρνηση. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, δύο νέα στοιχεία προστέθηκαν σε όλα τα υπόλοιπα που η Ελλάδα εξακολουθεί να αγνοεί, παρ' ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί σε θέση κατηγορουμένου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την πολυετή της άρνηση να λύσει το θέμα των συνεργασιών κολεγίων και ξένων ΑΕΙ.

Τα Νέα
Πλήρες άρθρο


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
ΟΑΕΔ: Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της συνεργασίας Ελλάδας - Εσθονίας για την Απασχόληση
Αναβολή της εκδήλωσης «Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ»
Πρακτική άσκηση σε Ελληνικές αρχές του υπουργείου εξωτερικών για το 2020-2021
Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
Η έλλειψη ταλέντων έχει διπλασιαστεί παγκοσμίως, την τελευταία δεκαετία
Εκδήλωση ενημέρωσης για την ένωση αναλογιστών Ελλάδος στο Ηράκλειο
ΟΑΕΔ: Νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης καλλιέργειας κρόκου