Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια του πολιτιστικού ομίλου «Στέγη Θεοφίλου»

Diorismos.gr
Εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια του πολιτιστικού ομίλου «Στέγη Θεοφίλου»
Εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια του πολιτιστικού ομίλου «Στέγη Θεοφίλου»

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Είκοσι χρόνια πέρασαν από την ίδρυση του πολιτιστικού ομίλου Στέγη Θεοφίλου τον Μάιο του 2001 και σε λίγες μέρες συμπληρώνονται άλλα τόσα, από τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Σπιτιού του Θεόφιλου στις 29 Σεπτεμβρίου του 2001, στο Βουναράκι και οι άνθρωποί του, μας υπενθυμίζουν και τιμούν τα γεγονότα, με ένα διήμερο εκδηλώσεων στην έδρα του, Δήλου 27, την Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021 στις 19.30.

Οι εκδηλώσεις που έχουν ελεύθερη είσοδο περιλαμβάνουν ομιλίες, για την ιστορία και το έργο του φορέα, όσο και για τη ζωή και το έργο του λαϊκού ζωγράφου, μουσικό πρόγραμμα υπό την επίβλεψη του Άλκη Πασπάτη και φυσικά τη θεατρική παράσταση Θεόφιλος του Θανάση Σκουρμπέλου με τον συντοπίτη μας Θοδωρή Προκοπίου, η οποία επιστρέφει και πάλι, λίγες μέρες μετά την τελευταία της παρουσία, στην Ανεμώτια και στην 5η Γιορτή Αμπελουργίας.

Ο πολιτιστικός όμιλος Στέγη Θεοφίλου είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο ιδρύθηκε στις 7 Μαΐου 2001 από 43 ιδρυτικά μέλη. Η έδρα του βρίσκεται στην οδό Δήλου 27 όπου είναι το σπίτι που έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του και πέθανε ο Θεόφιλος. Είναι ιδιοκτησία της οικογένειας Ευάγγελου Βογιατζή (προέδρου του συλλόγου), ο οποίος έχει αφήσει αναλλοίωτο το χώρο, 87 χρόνια μετά το θάνατο του λαϊκού ζωγράφου.

Η εκδηλώσεις πραγματοποιούνται, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης Λεσβιακό Καλοκαίρι.

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), όπως έκανε και όλο το καλοκαίρι, με την περιοδεία του Θεόφιλου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τη Λέσβο με τη στήριξη της Περιφέρειας αλλά και από το δήμο Δυτικής Λέσβου και όπως έχει κάνει από την αρχή της όμορφης αυτής περιπέτειας του έργου της ζωής του Θεόφιλου, την οποία ενσαρκώνει ο αγαπητός μας συντοπίτης από το Λισβόρι, Θοδωρής Προκοπίου, στηρίζει και το προτείνει σε όλους του Λέσβιους όπως και όλες τις εκδηλώσεις φυσικά της Στέγης Θεοφίλου που με μεγάλο σεβασμό και αγάπη, δρουν και αγωνιούν για το έργο του λαϊκού μας ζωγράφου.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Κύπρος-Ελλάδα -Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες
Διαγωνισμός 2021-22-Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον
Νέα έκδοση μελέτης του δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ
Διαγωνισμός Φωτογραφίας CIVIS Global Days
Εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια του πολιτιστικού ομίλου «Στέγη Θεοφίλου»
Τι είναι το φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου
Academic Ranking of World Universities 2021