Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Αντιδράσεις γιατρών ΕΣΥ για το ωράριο και τις εφημερίες

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Σε αναβρασμό βρίσκεται το ιατρικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων εξαιτίας του νέου ωραρίου που σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα θα πρέπει να εφαρμόζεται από τις αρχές του έτους, αλλά και την αναστάτωση που επιφέρει αυτό στα προγράμματα εφημεριών με δεδομένο ότι οι γιατροί θα πρέπει να μειώσουν το συνολικό χρόνο εργασίας τους από τις 60-70 ώρες την εβδομάδα που είναι σήμερα στις 48 (οι ειδικευμένοι) και τις 58 ώρες (οι ειδικευόμενοι).

Το υπουργείο Υγείας έχει αποφασίσει την αναβολή της εφαρμογής του Π. Δ. για ένα εξάμηνο η οποία θα περιλαμβάνεται με τροπολογία σε σχέδιο νόμου που θα συζητηθεί στη Βουλή εντός του Ιανουαρίου. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Υγείας επικαλούμενο την σχετική επικείμενη νομοθετική ρύθμιση απέστειλε έγγραφο στις διοικήσεις των νοσοκομείων με τις οποίες ζητεί να καταθέσουν προγράμματα των εφημεριών για τον μήνα Ιανουάριο, αλλά και εφεξής «χωρίς καμία μεταβολή στον υπολογισμό τους».

Ωστόσο, οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν ότι δεν διασφαλίζονται ότι θα πληρωθούν τις εφημερίες εκτός του 48ώρου και του 58ώρου που θα πραγματοποιούν εφεξής. Και αυτό επειδή δεν έχει αρθεί η 144/2006 απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία δεν θα εγκρίνονται εντάλματα πληρωμής εφημεριών εάν δεν συνοδεύονται από βεβαίωση του διοικητή του εκάστοτε νοσοκομείου για τη τήρηση του νέου ωραρίου.

Καθημερινή
Πλήρες άρθρο


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Πρακτική άσκηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων ECHA
Αιτήσεις για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία στο loipoepikouriko.moh.gov.gr
Εγγραφή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Μηχανικών της ΕΕΤΑΑ
Εξετάσεις για άδειες ναυαγοσώστη θα διεξάγει το λιμεναρχείο Μυτιλήνης
Πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την ισότητα των φύλων
ΟΑΕΔ: Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της συνεργασίας Ελλάδας - Εσθονίας για την Απασχόληση
Αναβολή της εκδήλωσης «Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ»