Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Εκδήλωση για τις νέες προκηρύξεις και χρηματοδοτικές ευκαιρίες του Ορίζοντα Ευρώπη

Diorismos.gr
Εκδήλωση για τις νέες προκηρύξεις και χρηματοδοτικές ευκαιρίες του Ορίζοντα Ευρώπη
Εκδήλωση για τις νέες προκηρύξεις και χρηματοδοτικές ευκαιρίες του Ορίζοντα Ευρώπη

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση
Εκδήλωση για τις νέες προκηρύξεις και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες στον τομέα Ψηφιακές Τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα του Ορίζοντα Ευρώπη
Διοργανώνεται διαδικτυακά τη Δευτέρα 19 Ιουλίου
από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021(12.00-15.00) για τις πρώτες προσκλήσεις της θεματικής ομάδας Ψηφιακές Τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα (Cluster 4: Digital, Industry and Space) του προγράμματος Ορίζοντας Ευρώπη, με τη συμμετοχή στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το ΕΚΤ είναι Εθνικό Σημείο Επαφής για τη συγκεκριμένη θεματική του προγράμματος, και, επιπλέον, συντονιστής του Enterprise Europe Network - Hellas, του ελληνικού κόμβου του μεγαλύτερου διεθνούς δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων.
Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και συγκεκριμένα τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών (DG CONNECT), τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας (DG RTD) και τη Γενική Διεύθυνση Άμυνας, Βιομηχανίας και Διαστήματος (DG DEFIS). Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας.

Επιχειρήσεις, startups, οργανισμοί έρευνας και καινοτομίας, πανεπιστημιακοί, καθώς και μεμονωμένοι ερευνητές, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες προκηρύξεις που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στη θεματική Ψηφιακές Τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα και να θέσουν απευθείας τα ερωτήματα τους στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πιο συγκεκριμένα, ο MatthieuDelescluse, DeputyHead of Unit (DG CONNECT), θα παρουσιάσει τη θεματική των Ψηφιακών Τεχνολογιών, ο NicholasDeliyanakis, Policy Officer for Industrial Transformation (DG RTD), θα παρουσιάσει τη θεματική της Βιομηχανίας, και ο FrancescoBarbato (DG DEFIS) θα παρουσιάσει τη θεματική του Διαστήματος, στο πρώτο πρόγραμμα εργασίας (2021-2022) του Cluster 4 στον Ορίζοντα Ευρώπη.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν ιστορίες επιτυχίας στους παραπάνω τομείς και σχετικές μελέτες για τον αντίκτυπο της Έρευνας στην Τεχνολογική Ανάπτυξη, από τουςΕυάγγελο Γκιζελή (Γενικός Διευθυντής& Ιδρυτής της GizelisRobotics), Νίκο Σέργη (Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος), Δημήτρη Εξαδάκτυλο (υποψήφιος διδάκτορας IMT School for AdvancedStudiesLucca). Επιπρόσθετα, οι Εθνικοί Εκπρόσωποι για το Cluster 4 (Digital, Industry, Space), Μαρία Χαχαμίδου και Βασίλειος Γογγολίδης από τη ΓΓΕΚ, θα αναφερθούνστις ευκαιρίες χρηματοδότησης των ελληνικών ερευνητικών ομάδων στο πλαίσιο του Cluster 4 του Ορίζοντα Ευρώπη.
Τέλος, το ΕΚΤ,οργανισμός εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης,θα παρουσιάσει τις δράσεις και τις υπηρεσίες του προς την ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας. Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιώργος Μέγας, κύριο Εθνικό Σημείο Επαφής για το Cluster 4 στην Ελλάδα.
Ο Ορίζοντας Ευρώπη είναι το πρόγραμμα πλαίσιο της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία για την περίοδο 2021-2027, με προϋπολογισμό 95,5 δισ. ευρώ. Περισσότερα από 15 δισ. ευρώ αφορούν τη θεματική ομάδα Ψηφιακές τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα (Cluster 4), η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές ερευνητικές ομάδες και επιχειρήσεις.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα αγγλικά και τα ελληνικά, η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείταιonline εγγραφή. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και η φόρμα συμμετοχής διατίθενται στην ιστοσελίδα https://www.ekt.gr/el/events/26200. H εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στο κανάλι του ΕΚΤ στο YouTube.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τo EKT, Εθνικό Σημείο Επαφής για το Cluster 4στον Ορίζοντα Ευρώπη:α) Ψηφιακές Τεχνολογίες: Γιώργος Μέγας, megas@ekt.gr & Αγγελος Αγγελίδης, aangelidis@ekt.gr, β) Βιομηχανία: Βαρβάρα Βασιλάκη, vasilaki@ekt.gr & Νίκος Μανιαδάκης, maniadakisn@ekt.gr, γ) Διάστημα: Θανάσης Χαρέμης, acharemis@ekt.gr & Γιώργος Μέγας megas@ekt.gr.
Σημειώνεται ότι το ΕΚΤ διοργάνωσε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή της ελληνικής ερευνητικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας, με περισσότερους από 1.100 συμμετέχοντες,δύο ακόμη ενημερωτικές διαδικτυακές ημερίδες που αφορούσαν τις νέες προκηρύξεις του Ορίζοντα Ευρώπη, σχετικά με τις Δράσεις MarieSklodowska-Curie και τον τομέα της Υγείας.
Το ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη
Το ΕΚΤ είναι Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη (https://innovation.ekt.gr/horizoneurope), και συγκεκριμένα στον Πυλώνα 1 του προγράμματος για τη θεματική ομάδα MarieSklodowska-CurieActions (MSCA) και στον Πυλώνα 2 για τις θεματικές ομάδες Υγεία και Ψηφιακές Τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα. Έχοντας πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία ως Εθνικό Σημείο Επαφής για ευρωπαϊκά προγράμματα, υποστηρίζει οργανισμούς, επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς σε όλη τη διαδρομή: από τον εντοπισμό ευκαιριών χρηματοδότησης μέχρι τη σύνταξη και υποβολή προτάσεων, την υλοποίηση των έργων και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων. Επιπλέον, συμβάλλει στην καταγραφή και ανάλυση της συμμετοχής της Ελλάδας σε ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας και καινοτομίας.
Με συνδυασμένες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, το ΕΚΤ υποστηρίζει την ελληνική ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα να διακριθεί και να αναπτυχθεί διεθνώς. Ως συντονιστής του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο, παρέχει υπηρεσίες συμπληρωματικές με αυτές των Εθνικών Σημείων Επαφής, λειτουργώντας ως one-stop-shop για την πληροφόρηση επιχειρήσεων για ευρωπαϊκά θέματα, για την εξεύρεση επιχειρηματικών συνεργασιών στο εξωτερικό, για υπηρεσίες μεταφοράς τεχνολογίας και καινοτομίας, για τη διαμεσολάβηση για διεθνείς τεχνολογικές συνεργασίες, για πρόσβαση σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και εξεύρεση εταίρων για συμμετοχή σε ερευνητικές προτάσεις.
Διευθύνσεις στο Διαδίκτυο
Διαδικτυακή εκδήλωση Ευκαιρίες χρηματοδότησης & δικτύωσης στον Ορίζοντα Ευρώπη στον τομέα των Ψηφιακών Τεχνολογιών, της Βιομηχανίας και του Διαστήματος
https://www.ekt.gr/el/events/26200
ΕΚΤ - Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη
https://innovation.ekt.gr/horizoneurope

» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Εκδήλωση για τις νέες προκηρύξεις και χρηματοδοτικές ευκαιρίες του Ορίζοντα Ευρώπη
Πρακτική άσκηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων
Νέες προσλήψεις διανομέων από το efood στην Αττική
Πώς μεταβλήθηκε η διάρθρωση των νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη
Θέσεις πρακτικής άσκησης στην Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών
Πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο
Πρακτική άσκηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων ECHA