Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Πυρετός στη Βουλή για το άρθρο 16

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Σήμα για τον χρόνο της κάλπης αναμένουν βουλευτές από τη συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16, που ξεκινά στις 10 Ιανουαρίου στη Βουλή. Αλλωστε, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η συζήτηση για την αναθεώρηση, σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο επανάληψης των κινητοποιήσεων στον χώρο της Παιδείας δείχνουν τον δρόμο για τις εθνικές εκλογές.

Πρωταγωνιστής, όχι μόνο στη συζήτηση εντός της Επιτροπής Αναθεώρησης, αλλά και στις δύο συνεδριάσεις της Ολομέλειας, είναι το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται αμετακίνητος υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16. Παρά τις εισηγήσεις στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη για «τακτικούς ελιγμούς», ώστε το άρθρο 16 να μη «λάβει», τώρα, 180 ψήφους ώστε να απαιτείται η συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων στην επόμενη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται αποφασισμένος να στηρίξει την αναθεώρηση. Το ζητούμενο για τη Χαριλάου Τρικούπη είναι να καταστεί διακριτή η δική της θέση από αυτήν της Ν.Δ. «που μόνο στόχο έχει την υποβάθμιση της τριτοβάθμιας δημόσιας παιδείας υπέρ των ιδιωτών». Ο κ. Παπανδρέου θα επιμείνει ότι στόχος του είναι η ενίσχυση των δημοσίων πανεπιστημίων και η οριοθέτηση της «ιδιωτικής αγοράς, ώστε να μην επικρατήσει de facto, όπως συνέβη με τα ιδιωτικά ΜΜΕ». Στο εσωτερικό μέτωπο, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι οι όποιες αντιδράσεις δεν θα πάρουν τη μορφή ενός μεγάλου μπλοκ βουλευτών που θα καταψηφίσει το άρθρο 16. Οι αναλύσεις τους περιορίζουν τους διαφωνούντες σε μονοψήφιο αριθμό.

Καθημερινή
Πλήρες άρθρο


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Πρακτική άσκηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων ECHA
Αιτήσεις για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία στο loipoepikouriko.moh.gov.gr
Εγγραφή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Μηχανικών της ΕΕΤΑΑ
Εξετάσεις για άδειες ναυαγοσώστη θα διεξάγει το λιμεναρχείο Μυτιλήνης
Πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την ισότητα των φύλων
ΟΑΕΔ: Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της συνεργασίας Ελλάδας - Εσθονίας για την Απασχόληση
Αναβολή της εκδήλωσης «Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ»