Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Μαθητικός διαγωνισμός «Φτιάξε τον δικό σου ψηφιακό σεισμογράφο»

Diorismos.gr
Μαθητικός διαγωνισμός «Φτιάξε τον δικό σου ψηφιακό σεισμογράφο»
Μαθητικός διαγωνισμός «Φτιάξε τον δικό σου ψηφιακό σεισμογράφο»

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το υπουργείο παιδείας με το έγγραφο του Φ15/30553/Δ2/17-3-2021 ενημερώνει ότι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου ERASMUS+KA3 : Reflecting 4 Change (R4C) το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο είναι Εθνικός Συντονιστής του Έργου για την Ελλάδα, καλεί σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν σε Σχολικό Διαγωνισμό με θέμα: Φτιάξε τον δικό σου ψηφιακό σεισμογράφο.

O διαγωνισμός πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και την Ελληνογερμανική Αγωγή, Ευρωπαϊκό Συντονιστή του έργου R4C, κατά το σχολικό έτος 2020-2021 με την προϋπόθεση να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον κορωνοϊό COVID-19. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, όπου αναμένεται να αναδειχθούν καλές πρακτικές που συνδέονται με τη μελέτη ενός φυσικού φαινομένου με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο, καλούνται ομάδες μαθητών και μαθητριών σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους να κατασκευάσουν ένα μοντέλο ενός αυτοσχέδιου σεισμογράφου σε ψηφιακή μορφή και να περιγράψουν την όλη διαδικασία κατασκευής σε μία Έκθεση συνοδευόμενη από φωτογραφικό ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό και από το μοντέλο σε ψηφιακή μορφή σε αρχείο τύπου 3DS, OBJ, STL.


Η καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος των σχολείων είναι η 10η Μαΐου 2021. Μέσω του διαγωνισμού θα επιλεγούν οι δέκα (10) καλύτερες εργασίες από σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες θα απονεμηθεί έπαινος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του έργου R4C που θα διοργανωθεί από το ΙΕΠ σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή (εξ αποστάσεως ή με φυσική παρουσία εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν). Οι ομάδες οι οποίες θα βραβευθούν θα έχουν την ευκαιρία να δημοσιεύσουν άρθρα με τις εργασίες τους, κατόπιν αξιολόγησης από ομότιμους κριτές, στο ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές Ευρωπαϊκό επιστημονικό περιοδικό Open Schools Journal for Open Science.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία που ενδιαφέρονται, μπορούν να επισκεφτούν τόσο την κοινότητα του έργου στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://portal.opendiscoveryspace.eu/en/community/schools-study-earthquakes-849203, όσο και τον σχετικό διαδικτυακό τόπο (http://seismografos.ea.gr). Επίσης, μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ακόλουθες διευθύνσεις: εις: diagwnismos@ea.gr και r4change@iep.edu.gr .


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Εκπαιδευτικό υλικό «Θουκυδίδου Ιστορίαι ες αεί»
Θέσεις πρακτικής άσκησης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας
Ετήσιο αφιέρωμα στην αμερικανική ποίηση-Bill Knott
Υποδεχόμαστε το Πάσχα Online εικαστικό εργαστήρι για μικρούς καλλιτέχνες
Διαγωνισμός μαθητικής δημιουργίας «Ηγέτες ακεραιότητας του αύριο»
1ο Διαδικτυακό μαθητικό μαθηματικό φεστιβάλ
Το μαγικό τετράδιο Ελλάδα - Online αφήγηση παραμυθιού για παιδιά