Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Πώς μεταβλήθηκε η διάρθρωση των νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Diorismos.gr
Πώς μεταβλήθηκε η διάρθρωση των νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη
Πώς μεταβλήθηκε η διάρθρωση των νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η περίοδος που προηγήθηκε της πανδημίας του Covid-19, χαρακτηρίστηκε από ενίσχυση της δυναμικής της αγοράς εργασίας. Έπειτα από τη βαθιά οικονομική κρίση δεκαετούς διάρκειας, η Ελλάδα παρουσίασε αυξητικές τάσεις στην απασχόληση και μείωση του ποσοστού ανεργίας, ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες σημείωσαν ασθενή βελτίωση. Καθώς οι μεταβολές στην αγορά εργασίας οφείλονται, μεταξύ άλλων, στην μετακίνηση εργαζομένων σε νέες θέσεις εργασίας, έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε τη διάρθρωση των θέσεων αυτών, τόσο μισθολογικά όσο και ανά κλάδο.

Στο γράφημα αντλούμε δεδομένα από το European Jobs Monitor (EJM). Το EJM παρακολουθεί τις διαρθρωτικές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές εργασίας και μας βοηθάει να αξιολογήσουμε ποιοτικά τις μεταβολές αυτές με τη χρήση αντιπροσωπευτικών δεικτών. Καλύπτει το σύνολο των κρατών μελών της ΕΕ και βασίζεται σε δεδομένα που προέρχονται από την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το γράφημα παρουσιάζει τη διάρθρωση των νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα (αριστερό πάνελ) και την Ευρωπαϊκή Ένωση (δεξί πάνελ) όπως εκτιμώνται από τις μετακινήσεις εργαζομένων. Στον κάθετο άξονα παρουσιάζεται η καθαρή μεταβολή των μετακινήσεων των εργαζομένων (σε χιλιάδες) ανά πεμπτημόριο μισθολογικών απολαβών, η οποία στη συνέχεια επιμερίζεται ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο εμπίπτουν οι μετακινήσεις. Η περίοδος των μεταβολών ξεκινάει το 2016 και φτάνει μέχρι το 2018.
Περισσότερο πληροφορίες


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Πρακτική άσκηση στην επιτροπή περιφερειών της Ε.Ε.
Πρακτική άσκηση στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή
Πρακτική άσκηση στο δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων
Πρακτική άσκηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Θέσεις πρακτικής άσκησης στην Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών
Πρακτική άσκηση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Πρακτική άσκηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την ασφάλεια στη θάλασσα -EMSA