Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Ψηφιακή έκθεση για τον εορτασμό των 2500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών

Diorismos.gr
Ψηφιακή έκθεση για τον εορτασμό των 2500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών
Ψηφιακή έκθεση για τον εορτασμό των 2500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Ιστορίης απόδεξις - Ψηφιακή έκθεση για τον εορτασμό των 2500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας

Το υπουργείο παιδείας με το έγγραφο του Φ16/16500/Δ2/11-2-2021 έγγραφο του ενημερώνει ότι Η εκθεσιακή δράση Ιστορίης απόδεξις που σχεδίασε το Τμήμα Εκθέσεων της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον εορτασμό των 2500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, έχει ολοκληρωθεί και είναι διαθέσιμη για τους φυσικούς και ψηφιακούς επισκέπτες.

Η έκθεση βασίζεται στις αρχαίες πηγές και αποτελείται από δώδεκα ενότητες που συνδυάζουν περισσότερα από εκατό τεκμήρια σε διαφορετικούς θεματικούς άξονες, οι οποίοι σκιαγραφούν τους Ελληνοπερσικούς πολέμους, εστιάζοντας στα γεγονότα του 480 π.Χ. και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αρχικά σχεδιάστηκε, ως αρθρωτή έκθεση εποπτικού υλικού σε εννέα Μουσεία του ΥΠΠΟΑ, προτρέποντας το κοινό να τα επισκεφθεί και να παρακολουθήσει την ιστορική αφήγηση μέσα από τις ενότητες που παρουσιάζονται σε κάθε ένα από αυτά.

Την έκθεση συνοδεύει ένα φυλλάδιο που θα διανέμεται δωρεάν στα μουσεία, αντίτυπο του οποίου επισυνάπτεται σε ψηφιακή μορφή. Η ομότιτλη ψηφιακή έκθεση προέκυψε από τους περιορισμούς που επέβαλε η τρέχουσα πανδημία και την ανάγκη για ελεύθερη πρόσβαση στο πολιτιστικό απόθεμα της χώρας μας. Η ψηφιακή μεταγραφή της επέτρεψε τον εμπλουτισμό της με επιπλέον περιεχόμενο, στο πλαίσιο ευρύτερων συνεργασιών. Πλούσιο εποπτικό υλικό και πληροφορίες, ένα διαδραστικό χρονολόγιο, animations των μαχών, αποσπάσματα των αρχαίων πηγών που χρησιμοποιήθηκαν και πλούσια βιβλιογραφία παρουσιάζονται σε ένα ελκυστικό ψηφιακό περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών.

Η ανάρτηση σε δυο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά), η συμπερίληψη προϋποθέσεων για επισκέπτες με προβλήματα όρασης και, κυρίως, ο εκπαιδευτικός της χαρακτήρας που εκμεταλλεύεται τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας και τα πλεονεκτήματα που αυτά προσφέρουν, καθιστούν αυτή την έκθεση μια ενδιαφέρουσα δράση που μπορεί να προβληθεί σε διεθνές περιβάλλον. Το Τμήμα Εκθέσεων της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καλεί το κοινό να επισκεφθεί την ψηφιακή έκθεση που έχει αναρτηθεί και είναι προσβάσιμη στο διαδίκτυο μέσω του ηλεκτρονικού συνδέσμου https://2500years.culture.gov.gr.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Διάλεξη Κριμιζή «Μια σύγχρονη Οδύσσεια: Το ταξίδι των Voyagers από τη Γη στο Γαλαξία»
Athens Science Virtual Festival 2021 - Η εποχή των ηρώων
Διαδικτυακές διαλέξεις για το Νεοελληνικό Διαφωτισμό- 3η Διάλεξη
Διαδικτυακές συναντήσεις Φυσικής
Το μαγικό τετράδιο: Νότιος Αφρική, Online αφήγηση παραμυθιού για παιδιά
Προσωπικότητες που άλλαξαν τον κόσμο - Online συνάντηση για εφήβους
Ψηφιακή έκθεση για τον εορτασμό των 2500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών