Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Μαθητικός διαγωνισμός: Η συνεισφορά της Μακεδονίας και Θράκης στον αγώνα του 1821

Diorismos.gr
Μαθητικός διαγωνισμός: Η συνεισφορά της Μακεδονίας και Θράκης στον αγώνα του 1821
Μαθητικός διαγωνισμός: Η συνεισφορά της Μακεδονίας και Θράκης στον αγώνα του 1821

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Διακόσια χρόνια ελεύθερου ελληνικού κράτους. Η συνεισφορά των Ελλήνων της Μακεδονίας και της Θράκης στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα - Μαθητικός διαγωνισμός
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, κατόπιν της υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ15/879/Δ2/07-01-2021 έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο Διακόσια χρόνια ελεύθερου ελληνικού κράτους. Η συνεισφορά των Ελλήνων της Μακεδονίας και της Θράκης στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, που απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίων, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Μακεδονίας και της Θράκης.

Σκοπός του εν λόγω διαγωνισμού είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν και να αναδείξουν τον ρόλο και τη συνεισφορά των αγωνιστών της Μακεδονίας και της Θράκης στον Αγώνα του 1821, που οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου κράτους στη βαλκανική χερσόνησο. Παράλληλα, οι μαθητές θα μελετήσουν την ελληνική επανάσταση και την ιστορία της τοπικής τους κοινωνίας και των ηρώων της και, μέσω της άσκησης στην ιστορική έρευνα, την ανάλυση και τη μελέτη ιστορικών πηγών, αλλά και την εξοικείωση με το αρχειακό υλικό και τη γλώσσα της ιστορικής αφήγησης, θα αναγνωρίσουν τη σημαντικότητα τοπικών γεγονότων στην προώθηση της συλλογικής αυτογνωσίας.

Οι μαθητές καλούνται εντός του ωρολογίου προγράμματος και υπό την επίβλεψη ενός ή δύο εκπαιδευτικών να συντάξουν ιστορικό δοκίμιο /λογοτεχνικό κείμενο με έκταση τουλάχιστον 3 σελίδες ή 1500 λέξεις, προβάλλοντας τον ρόλο και τη συνεισφορά των αγωνιστών της Μακεδονίας και της Θράκης στον Αγώνα του 1821. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή των μαθητών τους έως και την 28η Φεβρουαρίου 2021 ΕΔΩ
Οι εργασίες των μαθητών θα αποσταλούν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή στη ΔΔΕ Πέλλας έως και την 23η Απριλίου 2021 στην ταχυδρομική διεύθυνση: Εγνατίας 91, 58200 Έδεσσα ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mail@dide.pel.sch.gr.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
On line αφιέρωμα για την ημέρα της γυναίκας από το Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη
Διαδικτυακή σειρά εκδηλώσεων - δράσεων του εργαστηρίου ΣΓΘΛ Φιλολογίας του Π. Πελοποννήσου
Coffee talk «Η Ισότητα των φύλων στην εποχή του covid-19»
1ος διακρατικός διαγωνισμός δοκιμίου 2021
Διάλεξη Κριμιζή «Μια σύγχρονη Οδύσσεια: Το ταξίδι των Voyagers από τη Γη στο Γαλαξία»
Athens Science Virtual Festival 2021 - Η εποχή των ηρώων
Διαδικτυακές διαλέξεις για το Νεοελληνικό Διαφωτισμό- 3η Διάλεξη