Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Μια διαδικτυακή πλατφόρμα για την άνοια από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Diorismos.gr
Μια διαδικτυακή πλατφόρμα για την άνοια από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Μια διαδικτυακή πλατφόρμα για την άνοια από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το έργο Move Your Hands for Dementia (MYH4D) που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ ξεκίνησε επίσημα αυτή την εβδομάδα με την εναρκτήρια του συνάντηση. Το έργο στοχεύει στην υποστήριξη ενηλίκων και εκπαιδευτικών στην ανάπτυξη ικανοτήτων στην αντιμετώπιση της άνοιας σε ενήλικες και ηλικιωμένους. Η παιδεία στον τομέα της υγείας για την άνοια παρέχει εφόδια σε ενήλικες και ηλικιωμένους να αντιμετωπίσουν το περιβάλλον τους με περισσότερη ευθύνη και ικανότητα ώστε να κάνουν ευνοϊκές επιλογές για την υγεία και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ατόμων που ζουν με άνοια και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Η κοινοπραξία MYH4D αποτελείται από τέσσερις δημόσιους και ιδιωτικούς συνεργάτες εμπειρογνωμοσύνης που εμπλέκονται στην άνοια από την Ιταλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Σλοβενία και τέσσερις τεχνικούς εταίρους από Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο και Ισπανία. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα, κ. Σπύρος Συρμακέσης.


Στην τοποθέτησή του στην εναρκτήρια συνάντηση ο κ Σπύρος Συρμακέσης τόνισε Η εκπαίδευση ενηλίκων και ηλικιωμένων σχετικά με την άνοια στοχεύει να τους εξοπλίσει με γνώσεις, τεχνογνωσία, δεξιότητες και / ή ικανότητες. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα αποδεικτικών στοιχείων που δείχνουν ότι η κακή παιδεία στον τομέα της υγείας περιορίζει μια σειρά επιλογών τρόπου ζωής και δημιουργεί μέσα στην κοινωνία διαφορές και ανισότητες. Η βελτίωση της ένταξης των ατόμων με άνοια και η αύξηση της ισότητας στην πρόσβαση σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες σημαίνει προσωπική ικανοποίησης στις ανάγκες ένταξής τους στην κοινότητα μας, δηλαδή στην πρόσβαση σε καθημερινές συναναστροφές όπως καφετέριες και εστιατόρια, πολιτιστικές συναναστροφές (όπως μουσεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία), πρόσβαση σε παρόχους υγείας και ευεξίας (γυμναστήρια, πάρκα, υπηρεσίες υγείας), αλλά και υπηρεσίες κάλυψης πρωτογενών αναγκών (σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία, παντοπωλεία).

Στα πλαίσια του έργου, μεταξύ των άλλων θα υλοποιηθεί μια ανοικτή διαδικτυακή πλατφόρμα μαθημάτων (MOOC) με εκπαιδευτικό υλικό για τη διάγνωση της άνοιας σε πρώιμο στάδιο, την παροχή πρώτης βοήθειας σε ενήλικους και ηλικιωμένους με άνοια και την παροχή φροντίδας στο σπίτι για την ειδική αυτή κατηγορίας συνανθρώπων μας. Υπεύθυνος για την υλοποίηση της πλατφόρμας είναι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Πάτρα.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Μια διαδικτυακή πλατφόρμα για την άνοια από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Όλες οι εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο
Αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης
Live from Epidaurus: Οι Πέρσες του Αισχύλου ζωντανά από το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Δωρεάν υπηρεσία στο κοινό με νέα γενιά βοηθημάτων χαμηλής όρασης
Δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη Λέσβο το καλοκαίρι
Μεγάλος Περίπατος Αθήνας: Πανέτοιμη, πανέμορφη και ανοιχτή για όλους η Βασ. Όλγας