Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Hub Events: Διαδικτυακή συνάντηση-Η πανδημία της ζωής μας: αποτίμηση και ματιά στο μέλλον

Diorismos.gr
Hub Events: Διαδικτυακή συνάντηση-Η πανδημία της ζωής μας: αποτίμηση και ματιά στο μέλλον
Hub Events: Διαδικτυακή συνάντηση-Η πανδημία της ζωής μας: αποτίμηση και ματιά στο μέλλον

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το Τhe Hub Events και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για δέκατη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο Hub Science, με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.

Σας προσκαλούμε στην πρώτη διαδικτυακή φετινή συνάντηση του Hub Science, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη του καθηγητή βιοστατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκου Δεμίρη με θέμα Η πανδημία της ζωής μας: αποτίμηση και ματιά στο μέλλον.

Η πανδημία της ζωής μας: αποτίμηση και ματιά στο μέλλον

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τις περισσότερες χώρες να προσπαθούν να ανακόψουν την εξάπλωση της νόσου COVID-19 μέσω περιοριστικών μέτρων. Σε αυτή την ομιλία θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε φως στα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του κορωνοϊού, διασαφηνίζοντας τι γνωρίζουμε και τι όχι. Επίσης θα δούμε πώς χρησιμοποιούνται μαθηματικά μοντέλα και διαφορετικές πηγές δεδομένων για την εκτίμηση του συνολικού αριθμού των λοιμώξεων και των συναφών μέτρων επίπτωσης της πανδημίας. Τέλος θα αναλύσουμε τη χρήση του επερχόμενου εμβολίου και τον τρόπο με τον οποίο η διανομή του μπορεί να οδηγήσει στον έλεγχο της νόσου.

Νίκος Δεμίρης

Ο Νίκος Δεμίρης είναι επίκουρος καθηγητής βιοστατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Nottingham. Κατόπιν εργάστηκε ως ερευνητής στη Μονάδα Βιοστατιστικής του Βρετανικού Ερευνητικού Συμβουλίου (MRC Biostatistics Unit) του Πανεπιστημίου του Cambridge. Κατά την εκπαιδευτική του άδεια, την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-19, διετέλεσε senior statistician στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Cambridge.
Παρακολουθήστε τη διάλεξη εδώ


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Διαγωνισμός «Γράφοντας ή απεικονίζοντας την επόμενη ημέρα από την Covid-19»
Online εκδήλωση για παιδιά: Παρέα με την Πριγκίπισσα Αθηνά και τον Παρρότο
10ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων
34ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας και Ολυμπιάδα Χημείας 2021
Το ΕΚΤ εγκαινιάζει τον ψηφιακό τόπο Περί Βιβλιοθηκών aboutlibraries.gr
Εξ αποστάσεως εκμάθηση ξένων γλωσσών και πιστοποίηση αναγνωρισμένη από το ΑΣΕΠ
Connect Day(s) 2021, με επίκεντρο την καινοτομία και τις αναδυόμενες τεχνολογίες