Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός για την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου

Diorismos.gr
Πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός για την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου
Πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός για την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το υπουργείο παιδείας με το έγγραφο του Φ.14/141975/ΦΔ/146469/Δ1/27-10-2020 εγκρίνει για το σχολικό έτος 2020-2021 τη διεξαγωγή Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο στο πλαίσιο του εορτασμού τη Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου για το σχολικό έτος 2020-2021. Ο εν λόγω Διαγωνισμός, ο οποίος διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος:
- ένα μεμονωμένο τμήμα ενός σχολείου
- μια ή περισσότερες τάξεις ενός σχολείου
- μια ομάδα μαθητριών και μαθητών από περισσότερα τμήματα ή τάξεις ενός σχολείου
- ένας μεμονωμένος μαθητής ή μαθήτρια
- δύο ή περισσότερες τάξεις από διαφορετικές σχολικές μονάδες με σκοπό τη συνεργασία, την αλληλεπίδραση του μαθητικού δυναμικού και του εκπαιδευτικού προσωπικού και την από κοινού υποβολή δημιουργιών. Γι’ αυτό όχι μόνο επιτρέπονται αυτές οι συμπράξεις, αλλά και ενθαρρύνονται οι συμμετέχοντες να αναζητήσουν σχολεία-συνεργάτες για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων έχει οριστεί η 20-12-2020.

Ο διαγωνισμός δύναται να πραγματοποιηθεί εντός και εκτός ωρολογίου προγράμματος. Στην περίπτωση που επιλεχθεί από τους εκπαιδευτικούς να γίνει η προετοιμασία των μαθητών για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό εντός του ωρολογίου προγράμματος προτείνεται η ώρα της πληροφορικής ή της τεχνολογίας για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η ώρα της πληροφορικής, της ευέλικτης ζώνης ή των εργαστηρίων δεξιοτήτων για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων κρίνεται ότι δεν επιβαρύνεται αλλά εμπλουτίζεται και διευρύνεται με τρόπο δημιουργικό καθώς οι μαθητές μέσα από την όλη διαδικασία και με βιωματικό τρόπο θα ενημερωθούν για τους νέες τεχνολογικές τάσεις, ενώ ταυτόχρονα θα αφυπνισθούν για τους ενδεχόμενους κινδύνους. Ο στόχος για τους μαθητές και τις μαθήτριες είναι: Να κατανοήσουν τι είναι το θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Να αποκτήσουν εικόνες δημιουργικής περιήγησης στο διαδίκτυο. Να αναπτύξουν στο διαδίκτυο αξιακό σύστημα αντίστοιχο με του πραγματικού κόσμου. Να αποκτήσουν ενεργητική στάση σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο. Να αποκτήσουν κριτική ικανότητα στις πληροφορίες που διαβάζουν στο διαδίκτυο. Να καλλιεργήσουν δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας. Να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους για προστασία στο διαδίκτυο.
Περισσότερες πληροφορίες: https://saferinternet4kids.gr/sid/sid-2021/sid2021-d/


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Διαγωνισμός «Γράφοντας ή απεικονίζοντας την επόμενη ημέρα από την Covid-19»
Online εκδήλωση για παιδιά: Παρέα με την Πριγκίπισσα Αθηνά και τον Παρρότο
10ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων
34ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας και Ολυμπιάδα Χημείας 2021
Το ΕΚΤ εγκαινιάζει τον ψηφιακό τόπο Περί Βιβλιοθηκών aboutlibraries.gr
Εξ αποστάσεως εκμάθηση ξένων γλωσσών και πιστοποίηση αναγνωρισμένη από το ΑΣΕΠ
Connect Day(s) 2021, με επίκεντρο την καινοτομία και τις αναδυόμενες τεχνολογίες