Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Μαθητικός διαγωνισμός ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού

Diorismos.gr
Μαθητικός διαγωνισμός ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού
Μαθητικός διαγωνισμός ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η Επιστημονική Εταιρεία European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας συνδιοργανώνουν τον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού Κάν’ το ν’ ακουστεί 2021 με τίτλο: Από το Εγώ στο Εμείς.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στις σχολικές μονάδες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ομογένειας, αλλά και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες διεθνώς. Το 2021 πλησιάζει και η επέτειος για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης επαναφέρει στη μνήμη μας τη θυσία των αγωνιστών και αγωνιστριών που μπορεί να εκφραστεί συνοπτικά και ουσιαστικά με τη ρήση του Μακρυγιάννη: Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ. Διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ένωσαν τις δυνάμεις τους και πολέμησαν για την συλλογική ελευθερία, δίνοντας ένα μάθημα αλληλεγγύης και ελευθερίας σε όλη την Ευρώπη.

Το ξέσπασμα της πανδημίας αποκάλυψε έναν σύγχρονο κόσμο, όπου το Εμείς υπήρξε ηχηρά απόν για πολλά χρόνια. Η κρίση που ακολούθησε παρόλες τις καταστροφικές συνέπειές της, αποτελεί και μια ευκαιρία επαναπροσδιορισμού και ανασύνταξης. Επαναπροσδιορισμού στο Εμείς, στην αλληλεγγύη, στην προσφορά, στην κοινωνική ευθύνη. Έγινε φανερό ότι για να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση που βιώνει όλος ο πλανήτης είναι απαραίτητη η ισχυρή αλληλεγγύη. Είναι σημαντικό να αλληλοστηριζόμαστε, διότι μόνο μέσα από τη συλλογική προσπάθεια μπορούμε να επιβιώσουμε στο μέλλον ως πολίτες, ως λαοί, ως ανθρωπότητα.

Μέσα από τον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού Κάν’ το ν’ ακουστεί 2021 με τον τίτλο Από το Εγώ στο Εμείς, προσκαλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες να εκφραστούν ραδιοφωνικά και καλλιτεχνικά, αναδεικνύοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, σχετικά με την ευρύτερη έννοια και τις εκφράσεις της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας, να παραμερίσουν το Εγώ και να ανακαλύψουν τη σημασία του Εμείς, συμμετέχοντας στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο. Οι συμμετοχές υποβάλλονται στην ιστοσελίδα του European School Radio (http://europeanschoolradio.eu/), ακολουθώντας τις οδηγίες υποβολής. Η υποβολή των συμμετοχών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2020 έως την 24η Ιανουαρίου 2021.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter




Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Υποτροφία της Google Ευρώπης για φοιτητές με αναπηρία
Διαδικτυακή παράσταση των SR στη Βραδιά του Ερευνητή Πάτρας
Hub Events: Διαδικτυακή συνάντηση-Η πανδημία της ζωής μας: αποτίμηση και ματιά στο μέλλον
Διαδικτυακό μαραθώνιο εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές από τον WRO
9ος μαθητικός λογοτεχνικός διαγωνισμός πρωτόλειου διηγήματος
Μαθηματική Λογοτεχνία στο πρόγραμμα Λέση Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Ευγενίδου
Πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός για την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου