Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Το δίκτυο Ευριδίκη δημοσιεύει το σχολικό και ακαδημαϊκό ημερολόγιο για το 2020-2021

Diorismos.gr
Το δίκτυο Ευριδίκη δημοσιεύει το σχολικό και ακαδημαϊκό ημερολόγιο για το 2020-2021
Το δίκτυο Ευριδίκη δημοσιεύει το σχολικό και ακαδημαϊκό ημερολόγιο για το 2020-2021

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, δημοσιεύει δύο νέες εκθέσεις με τίτλο α) The Organisation of School Time in Europe. Primary and General Secondary Education - 2020/21 (Οργάνωση του Σχολικού Χρόνου στην Ευρώπη. Πρωτοβάθμια και Γενική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - 2020/21) και β) The Organisation of the Academic Year in Europe - 2020/21 (Οργάνωση του Ακαδημαϊκού Έτους στην Ευρώπη - 2020/21) από τη σειρά εκδόσεων Facts & Figures.

Πώς οργανώνεται η σχολική χρονιά στα σχολεία της Ευρώπης;

Την απάντηση θα τη βρείτε στην έκθεση με τίτλο The Organisation of School Time in Europe. Primary and General Secondary Education - 2019/20 . Η έκθεση αυτή δίνει εθνικά στοιχεία για τον αριθμό των σχολικών ημερών στο διδακτικό έτος, την έναρξη και τη λήξη του σχολικού έτους, την περίοδο και τη διάρκεια των σχολικών εορτών.

Παρά τις διαφορές, υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ των χωρών, ως προς τη δομή του σχολικού έτους. Οι ημέρες του σχολικού έτους ποικίλουν από 165 ημέρες στην πρωτοβάθμια, όπως στην Αλβανία, έως 200, όπως στη Δανία και την Ιταλία.

Στη Δανία και τη Φιλανδία το σχολείο ξεκινά νωρίτερα.

Ο αριθμός των ημερών του σχολικού έτους είναι γενικά ίδιος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με μερικές εξαιρέσεις, όπου ο αριθμός των ημερών στο σχολικό έτος είναι μεγαλύτερος στη δευτεροβάθμια από ότι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η έκθεση με τίτλο: The Organisation of the Academic Year in Europe - 2020/21 (Οργάνωση του Ακαδημαϊκού Έτους στην Ευρώπη - 2020/21) που αφορά στο ακαδημαϊκό ημερολόγιο, δίνει εθνικά στοιχεία για τη δομή του ακαδημαϊκού έτους (πότε ξεκινάει το ακαδημαϊκό έτος, τα εξάμηνα, τις αργίες, την περίοδο των εξετάσεων).

Στην έκθεση υπογραμμίζονται, οι διαφορές ανάμεσα στα πανεπιστημιακά και μη-πανεπιστημιακά προγράμματα. Διαθέσιμα στοιχεία υπάρχουν για 37 χώρες.

Οι εκθέσεις αφορούν τις 38 Ευρωπαϊκές χώρες (43 εκπαιδευτικά συστήματα) που συμμετέχουν στο Erasmus+ programme της Ε.Ε. και είναι διαθέσιμες στην αγγλική γλώσσα, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ, στους συνδέσμους:

: https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/organisation-school-time-europe-primary-and-general-secondary-education-202021_en

https://europa.eu/!Vt66Tq
και https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/organisation-academic-year-europe-202021_en

https://europa.eu/!qd38tQ


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
81ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά Ο Θαλής
Εθνικός και Ευρωπαϊκός διαγωνισμός γνώσεων για το χρήμα
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων»
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων για το 2020-2021
Ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού
Ευρωπαϊκή εβδομάδα προγραμματισμού CodeWeek 2020
Αποθετήριο εκπαιδευτικού περιεχομένου για την Ακρόπολη