Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Εξερευνήστε διαδραστικά την Ακρόπολη και τη Ζωφόρο του Παρθενώνα

Diorismos.gr
Εξερευνήστε διαδραστικά την Ακρόπολη και τη Ζωφόρο του Παρθενώνα
Εξερευνήστε διαδραστικά την Ακρόπολη και τη Ζωφόρο του Παρθενώνα

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Ήδη στο διαδίκτυο είναι διαθέσιμα 3 ψηφιακά αποθετήρια της ΥΣΜΑ και 2 διαδραστικές εφαρμογές που παρέχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 4.000 τεκμήρια για την Ακρόπολη, τον Παρθενώνα και τη Ζωφόρο.

Το μνημείο της Ακρόπολης και το μουσείο της μπορεί να παραμένουν κλειστά στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19, αλλά από τη στιγμή που όλοι #Μένουμε_σπίτι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περιηγηθούμε ελεύθερα στο διαδίκτυο και με ένα κλικ να εντοπίσουμε περισσότερα από 4.000 τεκμήρια για την Ακρόπολη, τον Παρθενώνα και τη Ζωφόρο.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), μέσω των εξελιγμένων υπηρεσιών περιεχομένου που παρέχει στο ελληνικό οικοσύστημα των φορέων της γνώσης και του πολιτισμού, έχει συγκεντρώσει στις υποδομές του και διαθέτει στο κοινό έναν σημαντικό όγκο ψηφιακών τεκμηρίων επιστήμης και πολιτισμού. Σημαντικοί φορείς, όπως η Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) έχουν αξιοποιήσει τις καινοτόμες υπηρεσίες που προσφέρει το ΕΚΤ και έχουν διαθέσει το αρχειακό τους υλικό στο διαδίκτυο. Ήδη στις ηλεκτρονικές υποδομές του ΕΚΤ είναι διαθέσιμα 3 ψηφιακά αποθετήρια της ΥΣΜΑ και 2 διαδραστικές εφαρμογές που παρέχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 4.000 τεκμήρια.

Αν είστε ερευνητής, ανατρέξτε στο αποθετήριο της ΥΣΜΑ. Εκεί μπορείτε να προσεγγίσετε τη μορφή και τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες των μνημείων της Ακρόπολης, να αναζητήσετε σε αυτά τα ίχνη των φθορών και των ανθρώπινων επεμβάσεων και να παρακολουθήσετε την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης. Αν είστε εκπαιδευτικός, μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στο αποθετήριο εκπαιδευτικού περιεχομένου της Ακρόπολης και στο αποθετήριο της Ζωφόρου του Παρθενώνα για να εντοπίσετε ανοικτούς εκπαιδευτικούς πόρους και να εμπλουτίσετε, με τρόπο δημιουργικό, το μάθημά σας ή την επόμενη εκπαιδευτική σας εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο ή στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Διαδικτυακός εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2020
7η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού 2020
Πανελλήνιοι μαθητικοί αγώνες τέχνης 2021
Μαθητικός διαγωνισμός: Μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και κλιματική αλλαγή
Δωρεάν φοίτηση στη Διπλάρειο σχολή
2.500 χρόνια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Τα μεταλλεία Λαυρίου και η νίκη των Ελλήνων
Διαγωνισμός μετάφρασης Juvenes Translatores 2020-2021 για μαθητές