Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Προκήρυξη διαγωνισμού κρατικών βραβείων συγγραφής θεατρικού έργου 2020

Diorismos.gr
Προκήρυξη διαγωνισμού κρατικών βραβείων συγγραφής θεατρικού έργου 2020
Προκήρυξη διαγωνισμού κρατικών βραβείων συγγραφής θεατρικού έργου 2020

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση
Για να προάγει το Υπουργείο Πολιτισμού́ και Αθλητισμού το ελληνικό θεατρικό έργο, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη προκηρύσσεται ο διαγωνισμός κρατικών βραβείων συγγραφής θεατρικού έργου, για το 2020:
1. Κρατικό́ Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου
Με χρηματικό́ έπαθλο: 7.000 ευρώ.
2. Κρατικό́ Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για Παιδιά
Με χρηματικό́ έπαθλο: 5.000 ευρώ.
3. Κρατικό́ Βραβείο για Νέους Θεατρικούς Συγγραφείς
Με χρηματικό́ έπαθλο: 5.000 ευρώ.

Με εντολή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη αυξήθηκε κατά πολύ το χρηματικό έπαθλο που συνόδευε τα βραβεία, λόγω των δυσχερών συνθηκών με τις οποίες δοκιμάζεται η καλλιτεχνική δημιουργία. Σημειώνεται ότι η αρμόδια Επιτροπή́ μπορεί να απονέμει και έπαινο σε έργο που δεν βραβεύτηκε αλλά́ διακρίθηκε για την τόλμη και την καινοτομία του.
Τα έργα μπορούν να ανήκουν σε όλα τα είδη της δραματικής τέχνης. Πρέπει να είναι γραμμένα απευθείας στην ελληνική́ γλώσσα και όχι μεταφρασμένα στα ελληνικά. Σημειώνεται ότι τα έργα που θα βραβευθούν, θα διαβιβαστούν από́ το ΥΠΠΟΑ στους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για την πιθανή ένταξή τους στον καλλιτεχνικό́ προγραμματισμό́ τους.

Οι θίασοι του ελεύθερου θεάτρου που θα εντάξουν στο ρεπερτόριό τους έργα που έχουν τιμηθεί με Κρατικό́ Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού έργου, επιχορηγούνται από́ το ΥΠΠΟΑ για το ανέβασμα τους, με τους όρους που εκάστοτε ισχύουν. Όσοι ενδιαφέρονται για τη λίστα των βραβευμένων έργων, η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού τηρεί αναλυτική́ βάση δεδομένων που είναι προσβάσιμη στο διαδίκτυο μαζί με την περίληψή των έργων και το βιογραφικό των συγγραφέων τους.
Η υποβολή́ των έργων από́ τους ενδιαφερόμενους, θα ξεκινήσει από́ την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή́ 15 Ιουνίου 2020.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και να ζητούν διευκρινίσεις -μέσω email λόγω των ειδικών συνθηκών- στην εξής διεύθυνση: tmthch@culture.gr

» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Όλες οι εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο
Αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης
Live from Epidaurus: Οι Πέρσες του Αισχύλου ζωντανά από το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Δωρεάν υπηρεσία στο κοινό με νέα γενιά βοηθημάτων χαμηλής όρασης
Δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη Λέσβο το καλοκαίρι
Μεγάλος Περίπατος Αθήνας: Πανέτοιμη, πανέμορφη και ανοιχτή για όλους η Βασ. Όλγας
Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας - απαντήσεις σε ερωτήσεις