Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Μία νέα σειρά εκλαϊκευμένων επιστημονικών ομιλιών από το ΙΤΕ και το H2B HUB

Diorismos.gr
Μία νέα σειρά εκλαϊκευμένων επιστημονικών ομιλιών από το ΙΤΕ και το H2B HUB
Μία νέα σειρά εκλαϊκευμένων επιστημονικών ομιλιών από το ΙΤΕ και το H2B HUB

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Μία νέα σειρά εκλαϊκευμένων επιστημονικών ομιλιών με κεντρικό τίτλο: ΜΕΛΛΟΝ. Από τη γνώση του σήμερα στην επιστήμη του αύριο! έρχεται από το H2B HUB και το ΙΤΕ.

5 άξονες, 5 ερευνητές του ΙΤΕ, 5 ομιλίες, μία κάθε μήνα. Μία ευκαιρία για όλους να έρθουν πιο κοντά στην ερευνητική γνώση μέσα από επιστημονικές ομιλίες προσιτές και διαδραστικές, με τους ακροατές συμμέτοχους και συνοδοιπόρους στο μαγευτικό ταξίδι της γνώσης!

Η πρώτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 στο H2B HUB με θέμα την 4η Βιομηχανική Επανάσταση από τον Νεκτάριο Ταβερναράκη, Πρόεδρο του ΙΤΕ και Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης θα δώσει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα που αφορούν στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, την οποία και βιώνουμε ήδη. Αλλά, σε ποιο στάδιό της βρισκόμαστε; Πώς την αντιλαμβανόμαστε και με πόσο κριτική σκέψη στεκόμαστε απέναντί της; Μπορούμε εμείς οι ίδιοι να επηρεάσουμε συνειδητά το μέλλον μας; Ποιος ο ρόλος της βιοτεχνολογίας και της γενετικής μηχανικής; Και ποιες είναι οι δικές του σκέψεις γύρω από αυτήν;

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (IΤE) είναι σήμερα το μεγαλύτερο Ερευνητικό Κέντρο της χώρας, με 8 Ερευνητικά Ινστιτούτα που δραστηριοποιούνται σε 5 πόλεις της Ελλάδας, σε τομείς μεγάλου επιστημονικού, κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος. Έχει επίσης ιδρύσει δομές με σημαντική συνεισφορά στη μάθηση, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας. Έχοντας στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με αξιοσημείωτη συνεισφορά στην καινοτομία, την εκπαίδευση, την εθνική και περιφερειακή ανάπτυξη, το ΙΤΕ έχει καθιερωθεί ως ένα Ερευνητικό Κέντρο διεθνούς εμβέλειας. Eνδεικτικά αναφέρεται ότι κατέχει σταθερά την 1η θέση στη συγκριτική αξιολόγηση των Ερευνητικών Κέντρων στην Ελλάδα, την 1η θέση στην επιστημονική κατάταξη των ελληνικών ερευνητικών ιδρυμάτων στο NATURE index, τον μεγαλύτερο αριθμό επιχορηγήσεων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC Grants) στην Ελλάδα, καθώς και περισσότερα από 150 Βραβεία Αριστείας Marie Curie.

To H2B HUB είναι ένας επιταχυντής ιδεών, που στοχεύει στην ενίσχυση του οικοσυστήματος startup επιχειρήσεων μέσω της παροχής των κατάλληλων συνθηκών για τη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όπως έμπνευση, γνώση, δυνατότητες συνεργασίας και πόρους! Αποτελεί ένα κίνημα αλλαγής κουλτούρας γύρω από τις ιδέες που δημιουργούνται και επιδιώκει να διασυνδέσει την εκπαίδευση με την επιχειρηματικότητα.

Η σειρά ομιλιών Open Science, Our Future απευθύνεται σε όλους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής εδώ: bit.ly/hubosc1

Location H2B HUB 14 Κορωναίου (3ος όροφος) 712 02 Ηράκλειο


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Ενημερώσεις με webinars σχετικά με την ειδικότητα και άσκηση ιατρικής στη Βρετανία
Κοινωνικό φροντιστήριο από τον Δήμο Σερρών
1ο Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και γαστρονομίας
1ος πανελλήνιος λογοτεχνικός διαγωνισμός βιβλιοθήκης Α. Παρασκευής
Υποστήριξη παιδαγωγικών δραστηριοτήτων με βίντεο στην εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίης
Οι Science Reactors παρουσιάζουν ένα δροσερό Science cocktail στο Momix Bar
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Βουλής για τον κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία