Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Διεθνής βράβευση επιστημονικής εργασίας σχετικά με το Ελληνικό Ελαιόλαδο

Diorismos.gr
Διεθνής βράβευση επιστημονικής εργασίας σχετικά με το Ελληνικό Ελαιόλαδο
Διεθνής βράβευση επιστημονικής εργασίας σχετικά με το Ελληνικό Ελαιόλαδο

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Τη διεθνή επιστημονική επιβράβευση απέσπασε εργασία της ερευνητικής ομάδας του Καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ κ. Νικόλαου Θωμαΐδη σχετικά με τη μελέτη αυθεντικότητας του ελληνικού ελαιολάδου, σε συνέδριο που διεξήχθη την εβδομάδα 5-8 Νοεμβρίου στην Πράγα. Συγκεκριμένα, στο συνέδριο Recent Advances in Food Analysis (RAFA) 2019, η ερευνητική εργασία των Σ. Δρακοπούλου, Δ. Δαμάλα, C. Baessmann και Ν. Σ. Θωμαΐδη απέσπασε τη διάκριση του καλύτερου poster (Best Poster Award) ανάμεσα σε 500 poster που συνολικά συμμετείχαν. Η εργασία αφορά νέα μεθοδολογία ταυτοποίησης ισομερών ενώσεων που συμπεριλαμβάνονται στον ισχυρισμό υγείας του έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Η μελέτη χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα καινοτόμα και πρωτότυπη, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει αντίστοιχη ενδελεχής έρευνα σχετικά με τις ισομερείς ενώσεις που απαντώνται στο ελαιόλαδο.

Η συγκεκριμένη βράβευση σηματοδοτεί μια διεθνή επιβράβευση και αναγνώριση της πολυετούς προσπάθειας που καταβάλλει το εργαστήριο του κ. Θωμαΐδη, για τη διασφάλιση της αυθεντικότητας ελληνικών προϊόντων και την προώθηση αυτών στο εξωτερικό. Ήδη από το 2013, αναπτύσσονται στο εργαστήριο καινοτόμες μέθοδοι με χρήση τεχνολογίας αιχμής, για τη διερεύνηση και τη διασφάλιση της αυθεντικότητας τροφίμων Εθνικής Προτεραιότητας, όπως το ελαιόλαδο, το μέλι, το κρασί και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως η φέτα. Η έρευνα που διεξάγεται επικεντρώνεται κυρίως στον ενδελεχή χαρακτηρισμό των ελληνικών προϊόντων σε επίπεδο χημικής ταυτοποίησης, στη μελέτη δεικτών χαρακτηριστικών ποικιλίας ή/και γεωγραφικής προέλευσης και στην ανάπτυξη μεθοδολογιών για την ανίχνευση πιθανής νοθείας. Οι παραπάνω ερευνητικές εργασίες έχουν παρουσιαστεί επιτυχώς σε διεθνή συνέδρια, ενώ σχετικές δημοσιεύσεις της ομάδας έχουν ήδη αναφερθεί.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι η εν λόγω βράβευση έρχεται να πιστοποιήσει τη σταθερά ανοδική απήχηση του Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ σε διεθνές επίπεδο, καθώς ερευνητικές εργασίες της ομάδας του κ. Θωμαΐδη έχουν βραβευτεί και στο παρελθόν στο ίδιο συνέδριο (RAFA 2009, 2011, 2013, 2015).


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Διεθνής βράβευση επιστημονικής εργασίας σχετικά με το Ελληνικό Ελαιόλαδο
Διεθνής φοιτητικός διαγωνισμός για το σχεδιασμό λογότυπου
2ος Ανοιχτός διαγωνισμός ψηφιακών λύσεων για έξυπνες πόλεις
Ξεκινάει το 6ο Gameathlon
Ενημερωτική εκδήλωση πρόγραμμα COST: Ευρωπαϊκές συνεργασίες σε επιστήμη και Τεχνολογία
«Ticket Offers» από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Παρακολούθηση ταινιών και τηλεόρασης διαδικτυακά όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό