Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Ομιλία: Σταδιοδρομίες νέων επιστημόνων και μηχανικών. Ευκαιρίες και προκλήσεις

Diorismos.gr
Ομιλία: Σταδιοδρομίες νέων επιστημόνων και μηχανικών. Ευκαιρίες και προκλήσεις
Ομιλία: Σταδιοδρομίες νέων επιστημόνων και μηχανικών. Ευκαιρίες και προκλήσεις

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ) σας καλεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στις 6.30 μ.μ. στην ομιλία της Δρ. Μικέλας Χατζημιχαηλίδου, με θέμα
Σταδιοδρομίες νέων επιστημόνων και μηχανικών. Μετάβαση από τον Ακαδημαϊκό στο χώρο των Επιχειρήσεων. Ευκαιρίες και Προκλήσεις.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο εντευκτήριο του ΣΕΕ, Βουλής 44Α.

Η Δρ. Μικέλα Χατζημιχαηλίδου είναι Επικεφαλής Μηχανικός Ασφάλειας στην καναδική εταιρία WSP. Επίσης διατηρεί το ρόλο της επισκέπτριας ερευνήτριας με το Πανεπιστήμιο του Cranfield και το Imperial College του Λονδίνου.

Αφού εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ηγήθηκε 3 μεταδιδακτορικών ερευνητικών προγραμμάτων στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και στο Imperial College, ανέλαβε θέση ευθύνης στο χώρο της βιομηχανίας.

Η Μικέλα θα μοιραστεί με τους φίλους του ΣΕΕ την πρόσφατη επαγγελματική της μετάβαση από την έρευνα στις επιχειρήσεις, τις χρονικές συγκυρίες, τους λόγους της αλλαγής, το διττό της ρόλο, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των δύο χώρων, όπως η ίδια τα βίωσε, και την προσέγγιση των κυνηγών ταλέντων.

Το κοινό στο οποίο απευθύνεται η διάλεξη είναι γυναίκες και άντρες κάθε επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, από μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές, που επιθυμούν να επιχειρήσουν την ίδια μετάβαση, μέχρι μόνιμο ακαδημαϊκό προσωπικό, που επιτελεί συμβουλευτικό ρόλο σε φοιτητές και ερευνητές ή ενδιαφέρεται να αλλάξει πορεία και να διεισδύσει στη βιομηχανία.

Είναι ευπρόσδεκτος οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει για τα χαρακτηριστικά των δύο κόσμων μέσα από τις εμπειρίες μιας νέας Ελληνίδας μηχανικού, που ξεκίνησε από το ΔΠΘ και τώρα κατέχει ηγετικό ρόλο σε ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά έργα όλων των εποχών, των Αγγλικών σιδηροδρόμων.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Αιτήσεις για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία στο loipoepikouriko.moh.gov.gr
Εγγραφή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Μηχανικών της ΕΕΤΑΑ
Εξετάσεις για άδειες ναυαγοσώστη θα διεξάγει το λιμεναρχείο Μυτιλήνης
Πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την ισότητα των φύλων
ΟΑΕΔ: Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της συνεργασίας Ελλάδας - Εσθονίας για την Απασχόληση
Αναβολή της εκδήλωσης «Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ»
Πρακτική άσκηση σε Ελληνικές αρχές του υπουργείου εξωτερικών για το 2020-2021