Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Εκδήλωση «Κολωνάκι: Παρελθόν, παρόν και μέλλον»

Diorismos.gr
Εκδήλωση «Κολωνάκι: Παρελθόν, παρόν και μέλλον»
Εκδήλωση «Κολωνάκι: Παρελθόν, παρόν και μέλλον»

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση
Το Κολωνάκι του τότε και του σήμερα, βρίσκεται στο κέντρο εκδήλωσης- συζήτησης που παρουσιάζει η Κίνηση Πολιτών Κολωνακίου με την υποστήριξη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του Hellenic American College (HAEC). Η εκδήλωση, που συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος, πραγματοποιείται την Τετάρτη 27 Νοέμβριου 2019, στις 19:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Σκοπός της συζήτησης στην οποία προσκαλούνται φορείς, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όσων κατοικούν και αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή. Μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή και μια σκυταλοδρομία αναμνήσεων και σύγχρονων βιωμάτων στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένες προσωπικότητες της πνευματικής, καλλιτεχνικής και κοινωνικής ζωής του Κολωνακίου, τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Κολωνακίου επιχειρούν να αποτυπώσουν αισιόδοξα τα θέματα που αφορούν τόσο στην βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων όσο και στους προβληματισμούς για το μέλλον της γειτονιάς.

Το Κολωνάκι είναι μια συνοικία που μπορεί να συνδυάσει πολλές και διαφορετικές πτυχές της παλιάς και της σύγχρονης φυσιογνωμίας της Αθήνας. Είναι μια γειτονιά με παλιά αστικά τζάκια, αλλά και σύγχρονα εμπορικά καταστήματα και νυχτερινά κέντρα, μουσεία, γκαλερί και χώρους πολιτισμού.
Με νεοκλασικά και art deco κτήρια και μεσοπολεμικές πολυκατοικίες, όπου έζησαν σημαντικές προσωπικότητες όπως η Μελίνα Μερκούρη, ο Δημήτρης Χορν, ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Οδυσσέας Ελύτης.

Η εκδήλωση σηματοδοτεί την αρχή σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων της Κίνησης Πολιτών Κολωνακίου. Η επόμενη προγραμματισμένη δράση είναι ένας πολιτιστικός περίπατος στο Κολωνάκι με θέμα Το Κολωνάκι του τότε και του σήμερα. Ιστορία και Αρχιτεκτονική και ξεναγό τον Νίκο Βατόπουλο. Ο περίπατος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, στις 11:00 και θα ξεκινήσει από την Ελληνοαμερικανική Ένωση (διάρκεια περίπου 2 ώρες). Περιορισμένες θέσεις, απαραίτητη η τηλεφωνική προκράτηση στο 210 3680052.
Eίσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες & κρατήσεις για τον περίπατο
Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), culture@hau.gr, www.hau.gr/culture


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά 19-28 Μαΐου
Προκήρυξη διαγωνισμού κρατικών βραβείων συγγραφής θεατρικού έργου 2020
Υποβολή υποψηφιοτήτων για το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2020
Διάλεξη «Korea - Greece: Sharing a story of hope» στην Κέρκυρα
Υποβρύχια έρευνα στον αρχαίο Ολούντα και το λιμάνι της Ιεράπετρας στην Κρήτη
Διάλεξη «Beyond Procrustean Economics»
Ομιλία «Ανεύρυσμα θωρακικής αορτής: αποκρυπτογραφώντας την στρατηγική του εχθρού»