Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

10 λόγοι για να δουλέψετε στο Ελσίνκι

Diorismos.gr
10 λόγοι για να δουλέψετε στο Ελσίνκι
10 λόγοι για να δουλέψετε στο Ελσίνκι

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το Ελσίνκι είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για την παροχή μιας εξαιρετικής ποιότητας διαβίωσης, με τα εξαιρετικά μέσα μεταφοράς με καλές υποδομές και υψηλά στάνταρ κοινωνικών παροχών. Κάθε τι απλώς δουλεύει. Το Ελσίνκι είναι στις πρώτες θέσεις βαθμολογίας ως προς την ποιότητα της ζωής.

Μια πρωτοποριακή ατμόσφαιρα
Το Ελσίνκι είναι μια ελκυστική τοποθεσία για να αναζητήσει κανείς δουλειά. Η συντριπτική πλειοψηφία των μεγάλων φινλανδικών εταιρειών έχει υιοθετήσει εδώ και πολύ καιρό τα αγγλικά ως γλώσσα εργασίας. Η ισότητα των φύλων βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο και η αγορά ειδικευμένων εργαζομένων προσφέρει μεγάλες απολαβές, ιδίως στις επιστήμες της τεχνολογίας. Το Ελσίνκι είναι σήμερα η πιο δημοφιλής πόλη για συνέδρια στη Σκανδιναβία και η δέκατη πιο δημοφιλής στην Ευρώπη.

Εξαιρετικές δημόσιες υπηρεσίες
Ο δημόσιος τομέας στο Ελσίνκι παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες είτε σε προσιτή τιμή είτε δωρεάν. Η υποδομές είναι ποιοτικές και το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών άριστο, ενώ είναι πολύ προσιτές οι δημόσιες βιβλιοθήκες, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι πολιτιστικοί χώροι. Το Ελσίνκι διαθέτει ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα υγείας, ανοικτό σε όλους τους κατοίκους του. Η πληρωμή δαπανηρών ιδιωτικών ασφαλίσεων είναι περιττή. Η Φινλανδία υπερηφανεύεται για το εκπαιδευτικό της σύστημα, το οποίο έχει καταστεί σημείο αναφοράς για άλλα κορυφαία κράτη. Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι ο μαθητής έχει εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά τη γλώσσα, καθώς υπάρχουν σχολεία με κύρια γλώσσα τα αγγλικά αλλά και άλλα ξένες γλώσσες.

Το Ελσίνκι είναι φιλικό προς τις οικογένειες
Το Ελσίνκι είναι μια εξαιρετικά φιλική προς την οικογένεια πόλη και ένας ελκυστικός προορισμός για οικογένειες με παιδιά. Ένας γονέας μπορεί να επιλέξει να μείνει στο σπίτι με το μωρό για σχεδόν ένα χρόνο με εξαιρετικά οφέλη. Ο γονέας με παιδί σε καροτσάκι μπορεί να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς δωρεάν στο Ελσίνκι. Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν, παρακολουθούν ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο - η Φινλανδία κατέχει την πρώτη θέση στο Πρόγραμμα Διεθνούς Αξιολόγησης Φοιτητών του ΟΟΣΑ (PISA) εδώ και αρκετά χρόνια. Το Ελσίνκι διαθέτει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποιοτικών δημόσιων σχολείων και νηπιαγωγείων καθώς και μια επιλογή από εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και διεθνή σχολεία.

Καλή και εύκολη μεταφορά στην ευρύτερη περιοχή του Ελσίνκι
Το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών του Ελσίνκι έχει χαρακτηριστεί ως το δεύτερο καλύτερο μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων, με ένα αποτελεσματικό σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών με γραμμές μετρό, τραμ, λεωφορείων και τρένων, που καθιστούν δυνατή την πρόσβαση γρήγορα σε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή.

Το Ελσίνκι έχει καλές συνδέσεις με άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης και έχει συχνές πτήσεις με προορισμό την Ασία. Το αεροδρόμιο του Ελσίνκι υπερηφανεύεται για την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, που θεωρείται ευρύτατα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Η Στοκχόλμη και το Ταλίν απέχουν μόλις λίγες ώρες από το Ελσίνκι.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Πρόγραμμα StarShip: Νέες ευκαιρίες για σπουδαστές και απόφοιτους του κλάδου υγείας
Ο Κόσμος του developing στο JobDay DEV
Στις 7 Ιανουαρίου το πρόγραμμα απασχόλησης της περιφέρειας Ηπείρου
Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για νέους εθελοντές
Ομιλία: Σταδιοδρομίες νέων επιστημόνων και μηχανικών. Ευκαιρίες και προκλήσεις
Συνεργασία Ελλήνων και Γερμανών μαθητευόμενων ζαχαροπλαστών στη Θεσσαλονίκη
Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο ΝΑΤΟ