Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Διάλεξη «Παλίρροιες στο Σύμπαν: Ο Κοσμικός χορός»

Diorismos.gr
Διάλεξη «Παλίρροιες στο Σύμπαν: Ο Κοσμικός χορός»
Διάλεξη «Παλίρροιες στο Σύμπαν: Ο Κοσμικός χορός»

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Στη σειρά των ομιλιών που διοργανώνει το Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (ΚΕΑΕΜ) της Ακαδημίας Αθηνών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU), θα δοθεί η τέταρτη ομιλία, στις 29 Μαΐου 2019, από την Κύρια Ερευνήτρια κυρία Μιρέλλα Χαρσούλα με τίτλο:
Παλίρροιες στο Σύμπαν: O Κοσμικός χορός .


Η ομιλία θα δοθεί στην Ανατολική αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών, Πανεπιστημίου 28, στις 6 μ.μ. Η ομιλία απευθύνεται στο ευρύ κοινό.
Οι παλίρροιες είναι φαινόμενα που σχετίζονται με τη βαρύτητα και υπάρχουν σε ολόκληρο το Σύμπαν. Τα αποτελέσματα των παλιρροιακών δυνάμεων στη Γη μας είναι η περιοδική άνοδος και κάθοδος της στάθμης των θαλασσών. Οι ίδιες όμως δυνάμεις μπορούν να διαλύσουν ολόκληρους γαλαξίες στο Σύμπαν ή να έχουν ως αποτέλεσμα τον κανιβαλισμό μικρότερων γαλαξιών από μεγαλύτερους.
Η ομιλήτρια είναι απόφοιτος του Φυσικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών , έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από το πανεπιστήμιο Paul Sabatier της Τουλούζης με θέμα την ακτινοβολία-γ από την επιφάνεια του πλανήτη ʼρη και Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα την περιστροφή των γαλαξιών.


Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα της ομιλήτριας είναι η μελέτη του χάους και των μη γραμμικών φαινομένων σε δυναμικά συστήματα καθώς και η εφαρμογή τους στη μελέτη και στην εξήγηση των σπειροειδών δομών των ραβδωτών σπειροειδών γαλαξιών.
Από το 1998 είναι επιστημονική συνεργάτης του κέντρου Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών (ΚΕΑΕΜ) και από το 2016 Κύρια Ερευνήτρια στο ΚΕΑΕΜ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210-6597169 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση patsis@academyofathens.gr


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Αιτήσεις για δωρεάν φοίτηση στη Διπλάρειο Σχολή
Διοργάνωση της μαθητικής βαλκανικής ολυμπιάδας πληροφορικής (ΒΟΙ) στην Ελλάδα
200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 προγραμματισμός των δράσεων του ΕΚΠΑ
Ενημερωτική εκδήλωση για τη Θαλασσαιμία και τη Δρεπανοκυτταρική Νόσο
Ομαδική έκθεση comics και εικονογράφησης στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
Celebrity Science: Μια νέα εκπομπή προσέγγισης της επιστήμης στο You Tube
Διάλεξη του Σ. Κριμιζή στο Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας