Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Έκθεση «Λογοτεχνικές αρχειολογίες στο ΕΚΠΑ, 19ος και 20ος αιώνας»

Diorismos.gr
Έκθεση «Λογοτεχνικές αρχειολογίες στο ΕΚΠΑ, 19ος και 20ος αιώνας»
Έκθεση «Λογοτεχνικές αρχειολογίες στο ΕΚΠΑ, 19ος και 20ος αιώνας»

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

To Ιστορικό Αρχείο σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ παρουσιάζουν την έκθεση Λογοτεχνικές Αρχειολογίες στο Εθνικό και Καποδιστρικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 19ος & 20ος αιώνας. Η έκθεση δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 στο πλαίσιο της δράσης Ανοιχτές Συλλογές - Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 και παρουσιάστηκε στο Ιστορικό Αρχείο.

Η έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπο και σπάνιο αρχειακό υλικό που αφορά τόσο στη φοιτητική ζωή και δράση σπουδαίων λογοτεχνών που φοίτησαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όσο και καθηγητών που συνδέθηκαν με τους λογοτεχνικούς κύκλους της εποχής τους. Η έκθεση περιλαμβάνει στοιχεία από τη φοιτητική ζωή λογοτεχνών που φοίτησαν και στη Νομική Σχολή, όπως του Κωστή Παλαμά, του Νίκου Καζαντζάκη, της Μαρίας Πολυδούρη, του Γιώργου Θεοτοκά, του Μάριου Πλωρίτη, του Άγγελου Τερζάκη, κ.ά. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν ανάμεσα σε σπάνια χειρόγραφα, αλληλογραφία, φοιτητικούς φακέλους, φωτογραφικό υλικό κ.τ.λ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 και ώρα 19:30 παρουσία του Πρύτανη, καθηγητή Μελέτιου-Αθανάσιου Κ. Δημόπουλου και της Κοσμήτορος της Νομικής Σχολής, καθηγήτριας Καλλιόπης Χριστακάκου - Φωτιάδη, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την τελετή εγκαινίων της Βιβλιοθήκης της Νομικής Σχολής. Την εκδήλωση θα καλύψουν μουσικά οι μαθητές/μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ιλίου. Η έκθεση θα διαρκέσει από 4 Απριλίου 2019 έως 30 Σεπτεμβρίου 2019. ώρες επίσκεψης: Τρίτη και Πέμπτη 11:00- 12:30 (Βιβλιοθήκη Νομικής Σχολής, Μαυρομιχάλη 17-19, Κτίριο Παλαιού Χημείου). Κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας θα γίνονται οργανωμένες ξεναγήσεις για τις οποίες απαιτούνται δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210 3689526 ή 9524 ή στα e-mail christba[at]uoa[dot]gr και evnchristopo@uoa.gr.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 προγραμματισμός των δράσεων του ΕΚΠΑ
Ενημερωτική εκδήλωση για τη Θαλασσαιμία και τη Δρεπανοκυτταρική Νόσο
Ομαδική έκθεση comics και εικονογράφησης στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
Celebrity Science: Μια νέα εκπομπή προσέγγισης της επιστήμης στο You Tube
Διάλεξη του Σ. Κριμιζή στο Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας
Το ΕΜΠ στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και 3ο στην Ευρώπη στους Πολιτικούς Μηχανικούς
Road Τrip 2019 στην Ευρώπη - οι αιτήσεις ξεκίνησαν