Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Πρόγραμμα Μουσικών - Διδακτικών επισκέψεων στο μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης

Diorismos.gr
Πρόγραμμα Μουσικών - Διδακτικών επισκέψεων στο μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης
Πρόγραμμα Μουσικών - Διδακτικών επισκέψεων στο μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το υπουργείο παιδείας ενημερώνει ότι στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019 καινοτόμο πρόγραμμα μουσικών δραστηριοτήτων με παράλληλες δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται εντός του σχολικού ωραρίου, στο πλαίσιο των μουσικών- πολιτιστικών διδακτικών επισκέψεων των μαθητών με τίτλο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - Ο Κόσμος της Μουσικής, Γνωρίζω - Εκφράζομαι - Δημιουργώ , απευθύνεται σε μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων των Δημοτικών
Σχολείων και όλων των τάξεων των Γυμνασίων που προγραμματίζουν εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη και η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.


Σκοπός του Προγράμματος είναι, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, να πραγματοποιούνται μουσικές δραστηριότητες, παιδαγωγικά παιχνίδια και δράσεις γνωριμίας με τον Κόσμο της Μουσικής αναδεικνύοντας και ενισχύοντας την δημιουργική έκφραση, τη δυνατότητα ανάπτυξης ατομικών και ομαδικών μουσικών δεξιοτήτων καθώς και βασικές αξίες
της Τέχνης και του Πολιτισμού.


Οι μουσικές/επιμορφωτικές δραστηριότητες των μαθητών θα αφορούν τα παρακάτω:

- Γνωριμία με τα μουσικά όργανα, μουσικές δραστηριότητες στο χώρο του Μεγάρου.
- Γνωριμία με μουσικά σύνολα, συγκροτήματα μαθητών σχολείων που έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιες και διεθνείς οργανώσεις ή έχουν να παρουσιάσουν αξιόλογα μουσικά εκπαιδευτικά projects του σχολείου τους .
- Γνωριμία και προβολή του έργου των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
- Γνωριμία με χορωδίες μαθητών σχολείων οι οποίες θα παρουσιάζουν το έργο τους.
- Γνωριμία με τη μουσική και μουσικούς της πόλης μας ( συνθέτες, στιχουργούς, τραγουδιστές, σολίστ κ.ά.)
- Γνωριμία με τον Κόσμο της Μουσικής προσφύγων μαθητών που φοιτούν σε Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων.
- Διοργάνωση Σεμιναρίων- Αφιερωμάτων Μουσικής και Καλλιτεχνικής Παιδείας που θα απευθύνονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
- Ενημέρωση και συμμετοχή στη λειτουργία του Διαδικτυακού Νεανικού Ραδιοφωνικού σταθμού και καναλιού του Συλλόγου Φίλων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
- Δημιουργική εκπαιδευτική περιήγηση στους βασικούς χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, αισθητική και οπτικοακουστική αντίληψη του χώρου μέσα από τις τέχνες της μουσικής, του θεάτρου και των εικαστικών.

Για το σχολικό έτος 2018- 2019 προγραμματίζεται να μπορούν να συμμετέχουν σε τακτική βάση και μαθητές των προσφυγικών δομών κατόπιν συνεννόησης με τη συντονίστρια του προγράμματος. Οι διδακτικές επισκέψεις θα γίνονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται από το Μέγαρο Μουσικής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις μουσικές δραστηριότητες, είναι η ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων των μαθητών και η συμπλήρωση σχετικού εντύπου κατάστασης δωρεάν συμμετοχής, το οποίο οι σχολικές μονάδες θα συμπληρώνουν και θα καταθέτουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιούνται οι δράσεις. Το Πρόγραμμα θα έχει μόνιμη ιατρική υποστήριξη και χρήση των παροχών των εγκαταστάσεων του Μεγάρου Μουσικής.


Η συμμετοχή των σχολείων είναι προαιρετική και χωρίς κόστος για το Δημόσιο.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Διάλεξη «Επανεξετάζοντας τον θεσμό της ξενίας στα ομηρικά έπη»
Το Ίδρυμα Ευγενίδου γιορτάζει το θερινό ηλιοστάσιο
Διάλεξη «Η πλαστικότητα του εγκεφάλου τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού»
Διάλεξη «Παλίρροιες στο Σύμπαν: Ο Κοσμικός χορός»
5 καθηγητές φυσικής του ΕΚΠΑ μεταξύ των 672 ερευνητών με την σημαντικότερη επιρροή
Συναυλία Jazz Μουσικών συνόλων του ΕΚΠΑ
Διάλεξη «Η ελληνιστική λογοτεχνία και οι Ρωμαίοι»