Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Νέα σημαντική επιτυχία της Ελληνικής αποστολής στην 29η Ολυμπιάδα Βιολογίας

Diorismos.gr
Νέα σημαντική επιτυχία της Ελληνικής αποστολής στην 29η Ολυμπιάδα Βιολογίας
Νέα σημαντική επιτυχία της Ελληνικής αποστολής στην 29η Ολυμπιάδα Βιολογίας

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Ακόμα μια σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα στην 29η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) (www.ibo2018.org ) που διεξήχθη από 15 έως 22 Ιουλίου 2018 στη Τεχεράνη του Ιράν όπου και οι τέσσερις μαθητές της αποστολής βραβεύτηκαν. Η Ελληνική αποστολή επιστρέφει με 3 χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν ο Αριστοτέλης Αναστόπουλος (4ο ΓΕΛ Πύργου), η Πετρούλα Λεβεντάκη (ΓΕΛ Νέας Αλικαρνασσού) και η Βικτώρια Ζάρρου (ΓΕΛ Ξυλοκάστρου) και 1 εύφημο μνεία που κατέκτησε ο Αχιλλέας Ελευθεράκης (ΓΕΛ Δροσιάς Χαλκίδας). Στην αποστολή συμμετείχαν ως συνοδοί η Δρ. Ελευθερία Κραββαρίτη (ΕΔΙΠ, Τμ. Βιολογίας ΕΚΠΑ) και ο Ασημάκης Ταλαμάγκας (Βιολόγος-Εκπ., Εκπ. Καίσαρη).

Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα, μεταξύ τριών χιλιάδων και πλέον μαθητών του Λυκείου οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) 2018, τον οποίο διοργανώνει η ΠEΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ. Η Ελλάδα συμμετέχει στην ΙΒΟ από το 2005 και είναι η όγδοη φορά τα τελευταία 9 χρόνια (και έβδομη συνεχόμενη) που πετυχαίνει διακρίσεις. Ο συνολικός απολογισμός είναι 13 χάλκινα μετάλλια και 7 εύφημες μνείες.

Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι οι μαθητές μας ανταγωνίζονται -όπως και κάθε χρόνο- περίπου διακόσιους εβδομήντα μαθητές/τριες από 71 χώρες, που στα σχολεία της πατρίδας τους αποκτούν περισσότερες γνώσεις Βιολογίας και είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την Ολυμπιάδα. Οι μαθητές μας, αμέσως μετά την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν ειδικό επιμορφωτικό πρόγραμμα στο Τμήμα Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Στόχος ήταν να καλυφθούν ελλείψεις, οι οποίες αφορούν τη διδασκαλία της Βιολογίας στο Ελληνικό σχολείο, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο.

Οι συνεχείς επιτυχίες στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας είναι αποτέλεσμα της σημαντικής προσπάθειας των μαθητών, της πιο στοχευμένης και πολύπλευρης επιμόρφωσης, της όλο και καλύτερα οργανωμένης προσπάθειας από την ΠΕΒ, αλλά και της εθελοντικής προσφοράς δεκάδων συναδέλφων. Με δεδομένη τη παραδοχή ότι η Βιολογία είναι η επιστήμη του 21ου αιώνα, ευελπιστούμε ότι και η πολιτεία θα συμβάλει στην αναβάθμιση της διδασκαλίας της Βιολογίας στο Ελληνικό σχολείο.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων :


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης
Συναυλία Κελτικά και Βόρεια μουσικά τοπία
Πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής AegeanRobotics Competition 2019
Μαθητικός διαγωνισμός φαντασίας - Out of the Box Challenge
The Science of CSI: Έγκλημα στο εργαστήριο
Εκδήλωση «Ισπανία - Αραβική τέχνη και συμμετρία» στον Όμιλο Μαθηματικών και Λογοτεχνίας
Με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής γλώσσας» στις 9 Φεβρουαρίου 2019