Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Παγκόσμια διάκριση της νομικής Αθηνών στο διαγωνισμό εικονικής δίκης στο αεροπορικό δίκαιο

Diorismos.gr
Παγκόσμια διάκριση της νομικής Αθηνών στο διαγωνισμό εικονικής δίκης στο αεροπορικό δίκαιο
Παγκόσμια διάκριση της νομικής Αθηνών στο διαγωνισμό εικονικής δίκης στο αεροπορικό δίκαιο

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών που συμμετείχε στον παγκόσμιο τελικό γύρο του διαγωνισμού εικονικής δίκης στο αεροπορικό δίκαιο (Leiden Sarin International Air Law Moot Court Competition), στη Σεούλ της Ν. Κορέας, υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη του Λέκτορα Γ. Κυριακόπουλου, κατέλαβε, μετά σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων, την 1η θέση στον κόσμο στα γραπτά υπομνήματα του εναγομένου, ενώ παράλληλα ήταν η 4η στον κόσμο ομάδα στη συνηγορία του ενάγοντος (pleadings), ανάμεσα σε είκοσι ένα (21) πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

H Ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών έλαβε εξαιρετικά σχόλια από τους δικαστές για την εξαιρετική προετοιμασία της, καθώς και για τις γνώσεις της στο επίπεδο της σχετικής νομικής πρακτικής και νομολογίας, τόσο του Διεθνούς όσο και του Αεροπορικού Δικαίου. Με τη νέα τους αυτή επιτυχία, οι φοιτητές της Σχολής μας έδωσαν με τον καλύτερο τρόπο συνέχεια στη σπουδαία παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Τομέας Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής Αθηνών ως προς την επίτευξη κορυφαίων διακρίσεων στους διεθνείς διαγωνισμούς εικονικής δίκης στους οποίους λαμβάνει μέρος, κάθε χρόνο.

H Νομική Σχολή Αθηνών συμμετείχε φέτος για τέταρτη φορά στον εν λόγω διαγωνισμό, με γνωστικό πεδίο το Αεροπορικό Δίκαιο, ο οποίος διοργανώνεται από το Sarin Memorial Legal Aid Foundation (Ινδία), σε συνεργασία με το International Institute of Air and Space Law του Πανεπιστημίου του Leiden (Ολλανδία). Ήταν η ένατη φορά που ο εν λόγω διαγωνισμός οργανώθηκε από τους ως άνω φορείς. Η ενασχόληση και η συμμετοχή σ’αυτόν επιτρέπει στους φοιτητές να διευρύνουν την εμπειρία τους και να αναπτύξουν νομικούς ισχυρισμούς στο πεδίο τόσο του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου αλλά και σ’αυτό του Διεθνούς Αεροπορικού Δικαίου.

Η υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε στο εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα των αεροσκαφών χωρίς χειριστή (pilotless aircraft). Ειδικότερα οι φοιτητές κλήθηκαν να διευκρινίσουν αν τα λεγόμενα remotely piloted aircraft- RPAs ταυτίζονται με τα Α.Χ.Χ., καθώς και να αντιμετωπίσουν τα νομικά προβλήματα που συνεπάγεται η σύγκρουση μεταξύ ενός τέτοιου αεροσκάφους με άλλο (συμβατικό) αεροσκάφος. Το θέμα αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν τις νομικές παραμέτρους της νέας αυτής κατηγορίας αεροσκαφών, να εξετάσουν ως προς αυτήν παραμέτρους του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και της άσκησης της κρατικής κυριαρχίας στον εναέριο χώρο, καθώς και να προσεγγίσουν σχετικά τη διερεύνηση αεροπορικού ατυχήματος.

Από οργανωτική άποψη, ο φετινός διαγωνισμός, ο οποίος έχει ενιαίο τελικό γύρο σε παγκόσμιο επίπεδο, έλαβε χώρα στη Σεούλ της Ν. Κορέας, κατά το διάστημα 12-15 Απριλίου 2018. Ωστόσο τα αναλυτικά αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες. Την ομάδα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών απετέλεσαν οι φοιτητές Σταμάτιος Βασιλόπουλος, Αργυρή-Θεοδώρα Λιαμέτη (προπτυχιακοί φοιτητές) και Αικατερίνη Ζήση (μεταπτυχιακή φοιτήτρια), ενώ τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο, Λέκτορα Γιώργο Κυριακόπουλο, συνεπικούρησαν στην προετοιμασία της ομάδας η Λυδία Βενέρη (μεταπτυχιακή φοιτήτρια) και η Γεωργία Σαμαρτζή, προπτυχιακή φοιτήτρια και μέλος της περυσινής ομάδας της Σχολής στο Διαγωνισμό.

Η εν λόγω διάκριση αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά την υψηλή κατάρτιση και τις ερευνητικές ικανότητες των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τη δίψα τους για μάθηση, καθώς και το υψηλότατο επίπεδό τους διεθνώς.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Στην 26η Θέση παγκοσμίως το ΕΚΠΑ και στην 6η θέση στην Ευρώπη
Διάλεξη «Βαρβαρικές, ξένες και αθηναϊκές ταυτότητες στους Αχαρνείς του Αριστοφάνη»
Εκδήλωση «Ιταλική Αναγέννηση-Τέχνη και Μαθηματικά» στον Όμιλο Μαθηματικών και Λογοτεχνίας
Εκδήλωση «Η συμμετρία στη Φυσική, Μέρος Β» στον Όμιλο Μαθηματικών και Λογοτεχνίας
Οι Science Reactors ξανά στο Μουσείο των Ηρακλειδών
Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ»
2 υποτροφίες στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία