Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Χορεύοντας ... τανγκό με τις Φυσικές Επιστήμες. Τριήμερο δράσεων στην Αθήνα

Diorismos.gr
Χορεύοντας ... τανγκό με τις Φυσικές Επιστήμες. Τριήμερο δράσεων στην Αθήνα
Χορεύοντας ... τανγκό με τις Φυσικές Επιστήμες. Τριήμερο δράσεων στην Αθήνα

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Εικαστικές κατασκευές από παιδιά του δημοτικού με θέμα παίζοντας με τα πρωτόνια, διασκεδαστικά πειράματα για τη δύναμη του spin, το αυτόματο σιφώνι, το περιστρεφόμενο μπουκάλι, πειράματα για την ταχύτητα του ήχου και Β νόμο του Νεύτωνα, πρωτότυπες ομιλίες εκπαιδευτικών με θέματα όπως μαγειρεύοντας με τα…πετρώματα, βιωματικά project με χρήση 3D εκτυπωτών, επιτραπέζια παιχνίδια με θέμα τις σκουληκότρυπες και τις μαύρες τρύπες…
Το τριήμερο δράσεων με το γενικό τίτλο Οι Φυσικές Επιστήμες μας μαγεύουν διοργανώνεται στις 15 ,16 και 17 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Αθηνών (Αιγάλεω κοντά στη Λεωφόρο Αθηνών) και πρόκειται να είναι μια φαντασμαγορία νέων συναρπαστικών ιδεών από τον κόσμο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας.


Από το Cern μέχρι το…τελευταίο θρανίο
Το ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών μαζί με τις επιστημονικές οργανώσεις της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημών και τον Σύλλογο Ελλήνων Γεωλόγων που έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης, καλούν στο βήμα του Συνεδρίου τον Διευθυντή Ερευνών του CERN καθηγητή Πανεπιστημίου της Γενεύης Μιχαήλ Κορατζίνο ,ο οποίος θα μιλήσει για τους επιταχυντές του μέλλοντος, το Νικόλαο Σέργη ερευνητή στην Ακαδημία Αθηνών , στο γραφείο της Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας , ο οποίος θα μιλήσει για τις επιτόπιες και εξ αποστάσεως μετρήσεις στο ηλιακό σύστημα. Το παράδειγμα της αποστολής Cassini, τον Επίτιμο Διευθυντή του Ευγενίδειου Πλανητάριου Διονύση Σιμόπουλο που θα αναφερθεί στα βαρυτικά κύματα: ρυτίδες στο χωροχρόνο…Αλλά το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων δεν στρέφεται μόνο στον ουρανό. Η Φυσική και γενικότερα η επιστήμη προσεγγίζεται μέσα από τις πρωτότυπες εκπαιδευτικές μεθόδους. Καθηγητές φυσικής από την Αθήνα συζητούν για πρωτότυπα πειράματα και την συμβολή τους στη διδασκαλία (εργαστήριο φυσικής με θέμα: Δυο δάσκαλοι φυσικής συναντιούνται …και συζητούν με τους μαθητές.


Ο χορός των Επιστημών
Οι φυσικές επιστήμες παρουσιάζονται με τρόπο διαδραστικό και ολιστικό, εξηγεί ο Α Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης. Στο εργαστήριο Πληροφορικής για παράδειγμα αναπτύσσονται θέματα όπως Η μελωδία της Γης, ή Γιατί η Φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση, ενώ στις παράλληλες δράσεις η ομάδα επιστημονικού θεάτρου του 50ου Λυκείου Αθηνών συναντά το tango μέσα από τη Φυσική σε μια παράσταση με θέμα: Όταν η Φυσική συναντά το Tango.
Ομάδες σχολείων παρουσιάζουν πειράματα όπως : Ένα …τζίνι στο μπουκάλι, μια εντυπωσιακή παρασκευή οξυγόνου στο πλαίσιο της θεματικής ο Θαυμαστός κόσμος της Χημείας μέσα από εντυπωσιακές καύσεις και εκρήξεις.


Ερευνητές από κούνια

Μαθητές ακόμη και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζουν εικαστικές αναπαραστάσεις όπως το πρόγραμμα Παίζοντας με τα πρωτόνια που μας δείχνουν οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος, ή το επιτραπέζιο παιχνίδι σκουληκότρυπες..και μαύρες τρύπες, ένα πρωτότυπο φιδάκι επιστήμης.
Οι επιστήμες είναι για όλους, εξηγεί ο κ Φιλντίσης και συμπληρώνει πως το πρόγραμμα έχει και μουσική, με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης που στη θεματική Όταν η Μουσική συναντά τη Μουσική παρουσιάζουν στάσιμα κύματα σε χορδή, επιφανειακά στάσιμα κύματα στις μεταλλικές πλάκες chardi με χρήση , ενώ η ομάδα καλλιτεχνικής Φυσικής με τον φυσικό και ποιητή Αντώνιο Σαρηγιάννη μας παρασύρει σε ένα ταξίδι στα φτερά της ποίησης και η βιολόγος Ναυσικά Καψαλά παρουσιάζει το σεμινάριο αφήγησης με θέμα ιστορία της Βιολογίας.
Φυσική, Αστρονομία, Κοσμολογία, Πληροφορική, Βιολογία, Χημεία. Η τριήμερη γιορτή των Φυσικών Επιστημών στην Αθήνα, αποδεικνύει πως η Γνώση είναι μια μεγάλη χωρίς τέλος γιορτή!


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Οι Science Reactors στο Μουσείο των Ηρακλειδών
Εκδήλωση «Η συμμετρία στη Φυσική» στον Όμιλο Μαθηματικών και Λογοτεχνίας
Συναυλία των Jazz μουσικών συνόλων του ΕΚΠΑ
Από σήμερα οι αιτήσεις για 15.000 νέους που θα ταξιδέψουν δωρεάν στην Ευρώπη
Εκδήλωση «Το πρόβλημα του Κακού στο συγγραφικό έργο του συγγραφέα Ααρόν Απελφελτ»
Ομιλία:Από τον Einstein στον Giacometti. Πως αντιλαμβανόμαστε την εξωτερική πραγματικότητα
Το European School Radio. Το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο