Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Διάλεξη «Είναι και γίγνεσθαι στη μεταψυχολογία του D.W. Winnicott»

Diorismos.gr
Διάλεξη «Είναι και γίγνεσθαι στη μεταψυχολογία του D.W. Winnicott»
Διάλεξη «Είναι και γίγνεσθαι στη μεταψυχολογία του D.W. Winnicott»

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

H ελληνική ομάδα του International Winnicott Association, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τις εκδόσεις Γαβριηλίδης και τις εκδόσεις Επέκεινα παρουσιάζουν διάλεξη της ψυχολόγου και ψυχοθεραπεύτριας, Margaret Boyle Spelman, με τίτλο Είναι και γίγνεσθαι στη μεταψυχολογία του D.W. Winnicott. Η διάλεξη πραγματοποιείται την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), με αφορμή την έκδοση στα Ελληνικά του βιβλίου του D.W. Winnicott Διαδικασίες ωρίμανσης και διευκολυντικό περιβάλλον. Συμμετέχει με σχολιασμό η ψυχολόγος Μαριάνθη Καλατζή και συντονίζει ο ψυχαναλυτής (SPF) Θανάσης Χατζόπουλος. Η διάλεξη πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα με προβολή του λόγου της ομιλήτριας στα Ελληνικά.

Η Margaret Boyle Spelman σε μια προσέγγιση της βασικής ιδέας του μεταβατικού χώρου - όπως διατυπώθηκε από τον παιδίατρο και ψυχαναλυτή D.W. Winnicott - επαναπροσεγγίζει την έννοια είναι και γίγνεσθαι ως ένα συνεχές, από την ανάπτυξη ενός ορίου στην κατάσταση της απόλυτης εξάρτησης έως τη φύση της απόστασης μεταξύ στη σχετική εξάρτηση. Με πληθώρα παραδειγμάτων, στα οποία εναλλάσσεται η αναλυτική διαδικασία με τη μητρική ενασχόληση, εξετάζεται ο ρόλος του διευκολυντικού περιβάλλοντος στις διαδικασίες ωρίμανσης τόσο του βρέφους όσο και του ασθενούς, ανιχνεύοντας τις ρίζες της δημιουργικότητας αλλά και τους περιορισμούς στον ενδιάμεσο χώρο, που θέτουν σε κίνδυνο τη γέφυρα μεταξύ της εσωτερικής ζωής του ατόμου και της εξωτερικής πραγματικότητάς του.


Η Margaret Boyle Spelman είναι κλινική και συμβουλευτική ψυχολόγος και ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια. Έχει εργαστεί για τρεις δεκαετίες ως κλινική ψυχολόγος σε υπηρεσίες υγείας της Ιρλανδίας με ειδικό ενδιαφέρον στην πρώιμη παρέμβαση, στην πρώιμη γονεϊκότητα και στις μαθησιακές δυσκολίες. Δίνει διαλέξεις σε ψυχαναλυτικούς ψυχοθεραπευτές και εκπαιδευόμενους κλινικούς ψυχολόγους στο Πανεπιστήμιο του Trinity στο Δουβλίνο (TDC) και στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Δουβλίνου (UCD). Υπήρξε διοικητικό μέλος του συμβουλίου της Ψυχολογικής Εταιρίας της Ιρλανδίας και επικεφαλής των επιτροπών του Ιρλανδικού Φόρουμ Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, του Ιρλανδικού Συμβουλίου για την Ψυχοθεραπεία και την Ψυχανάλυση. Είναι ενεργό μέλος του Ιρλανδικού Ινστιτούτου Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Έχει εκδώσει τρία βιβλία στις εκδόσεις Karnac σχετικά με τον D.W. Winnicott: Winnicott’s Babies and Winnicott’s Patients: Psychoanalysis as transitional space (2013), The Evolution of Winnicott’s Thinking: Examining the growth of psychoanalytic thought over three generations (2013), και The Winnicott Tradition (2014).

Ημερομηνία εκδήλωσης
Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, 19:00

Είσοδος
Είσοδος ελεύθερη

Διεύθυνση
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Πληροφορίες
Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2103680052), www.hau.gr/culture
Ελληνική ομάδα του International Winnicott Association, www.iwassociation.gr


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Οι Science Reactors στο Μουσείο των Ηρακλειδών
Εκδήλωση «Η συμμετρία στη Φυσική» στον Όμιλο Μαθηματικών και Λογοτεχνίας
Συναυλία των Jazz μουσικών συνόλων του ΕΚΠΑ
Από σήμερα οι αιτήσεις για 15.000 νέους που θα ταξιδέψουν δωρεάν στην Ευρώπη
Εκδήλωση «Το πρόβλημα του Κακού στο συγγραφικό έργο του συγγραφέα Ααρόν Απελφελτ»
Ομιλία:Από τον Einstein στον Giacometti. Πως αντιλαμβανόμαστε την εξωτερική πραγματικότητα
Το European School Radio. Το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο