Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Επιστημονική εκδήλωση: Δωρεά οργάνων και μυελού

Diorismos.gr
Επιστημονική εκδήλωση: Δωρεά οργάνων και μυελού
Επιστημονική εκδήλωση: Δωρεά οργάνων και μυελού

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Tην Πέμπτη 19/10/2017 και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο Α. Αργυριάδης του Ε.Κ.Π.Α. (Πανεπιστημίου 30) το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει ειδική επιστημονική εκδήλωση, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και φορέων με θέμα:

Δωρεά Οργάνων και Μυελού

Η μεταμόσχευση οργάνων αποτελεί συχνά τη μόνη και πολλές φορές την πιο αποτελεσματική θεραπευτική λύση για τελικού σταδίου ανεπάρκειες ζωτικών οργάνων. Επίσης, η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων ή μυελού των οστών, όπως συνηθιζόταν να λέγεται παλιότερα, αποτελεί μια καθιερωμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση αρκετών σοβαρών αιματολογικών, νεοπλασματικών και γενετικών νοσημάτων.

Χωρίς όμως κατάλληλα και επαρκή μοσχεύματα αυτές οι θεραπευτικές λύσεις δεν είναι εφικτές. Η έλλειψη μοσχευμάτων και η διαρκώς αυξανόμενη ψαλίδα ανάμεσα στα διαθέσιμα προς μεταμόσχευση όργανα και στις ανάγκες των ασθενών, δυστυχώς, διευρύνεται συνεχώς και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η ευαισθητοποίηση, λοιπόν, η ενημέρωση, η γνώση και εντέλει η συμμετοχή όλου του κοινωνικού συνόλου, καθώς και των κοινωνικών φορέων μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία στα παραπάνω προβλήματα.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18:00- 18:15

Α) Εισαγωγή-συντονισμός

Μ.-Α. Δημόπουλος, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α.

Μ. Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

Χαιρετισμοί

Π. Σφηκάκης, Καθηγητής και Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

18:15 - 19:30

Β) Εισηγήσεις

1. Α. Καραμπίνης, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων / Ε.Ο.Μ..

2. Ι. Μπολέτης, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό.

3. Π. Παναγιωτίδης, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.

4. Δ. Καρακάσης, Αιματολόγος, Υπεύθυνος της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, Αιματολογική Κλινική, Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

5. Σ. Γραφάκος, Αναπλ. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Επιστημονικός Υπεύθυνος της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.

6. Α. Καττάμης, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Υπεύθυνος της Μονάδας Αιματολογίας-Ογκολογίας της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α., Νοσοκομείο Παίδων Η Αγία Σοφία.

19:30 - 20:00

Γ) Ερωτήσεις - Συζήτηση - Προτάσεις



 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter




Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Υποτροφία υποψήφιου διδάκτορα ΠΕ Βιολόγου στο ΙΝΕΒ του ΕΚΕΤΑ
Πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών
2 Υποτροφίες σε φοιτητές Ιατρικής ή Νοσηλευτικής από το κληροδότημα Ν. Μικρουλάκη
Πρόσκληση για διδακτορική διατριβή στο τμήμα Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου
1 Υποτροφία αριστείας υποψήφιου διδάκτορα στον ΕΛΚΕ του ΑΠΘ
Προκήρυξη διαγωνισμού EFNIL για την καλύτερη μεταπτυχιακή εργασία 2026
Υποτροφία από το κληροδότημα Ε. Αλτιναλμάζη