Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα «Μελλοντικές και Αναδυόμενες Τεχνολογίες»

Diorismos.gr
Ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα «Μελλοντικές και Αναδυόμενες Τεχνολογίες»
Ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα «Μελλοντικές και Αναδυόμενες Τεχνολογίες»

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα Μελλοντικές και Αναδυόμενες Τεχνολογίας (FET) του Ορίζοντα 2020, με έμφαση στις δράσεις FET Flagships διοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της ΕΕ, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών) την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου (09:00-14:00) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Το πρόγραμμα Future and Emerging Technologies (FET) υποστηρίζει νέες τεχνολογίες αιχμής που προκύπτουν από διεπιστημονική προηγμένη επιστημονική έρευνα και μηχανική αιχμής. Στόχος είναι να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη της Ευρώπης και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας υψηλών δεξιοτήτων. Στην εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχουν Εθνικοί Εκπρόσωποι του προγράμματος και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες FET Flagships στον Ορίζοντα 2020 (Graphene, Human Brain, Quantum), το Πρόγραμμα Εργασίας 2018-2020, η ελληνική συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς και οι ελληνικές θέσεις για την επόμενη προγραμματική περίοδο (9ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την έρευνα & καινοτομία).

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρεις συμπληρωματικές δράσεις:

FET Open: υποστήριξη ιδεών για ριζικά νέες μελλοντικές τεχνολογίες, οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και απασχολούν λίγους ερευνητές
FET Proactive: υποστήριξη αναδυόμενων τεχνολογιών, με στόχο να δημιουργηθεί κριτική μάζα Ευρωπαίων ερευνητών σε υποσχόμενες διερευνητικές δράσεις έρευνας
FET Flagships: υποστήριξη πρωτοβουλιών στις οποίες εκατοντάδες Ευρωπαίοι ερευνητές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιλύσουν φιλόδοξες επιστημονικές και τεχνολογικές προκλήσεις, όπως η κατανόηση του ανθρώπινου εγκεφάλου ή η ανάπτυξη νέων υλικών όπως το γραφένιο.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα και την εγγραφή σε αυτή (η συμμετοχή είναι χωρίς κόστος, αλλά απαιτείται εγγραφή συμπληρώνοντας τη σχετική ηλ. φόρμα) διατίθενται στην ιστοσελίδα της Ημερίδας http://www.ekt.gr/el/events/21022

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση http://media.ekt.gr/live/

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης λειτουργεί ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020 και για μια σειρά από επιμέρους προγράμματα του (όπως το πρόγραμμα του FET), υποστηρίζοντας την ελληνική ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα για τη συμμετοχή της. Καλύπτοντας όλα τα στάδια των ερευνητικών έργων, από την προετοιμασία της πρότασης έως την υλοποίηση και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, οι υπηρεσίες του ΕΚΤ περιλαμβάνουν: Πληροφόρηση και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης, Ανάπτυξη και Διακίνηση ενημερωτικού υλικού, Διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων, Εξεύρεση συνεργατών για την συγκρότηση κοινοπραξιών και την από κοινού υποβολή προτάσεων, Καταγραφή της εθνικής συμμετοχής και έκδοση στατιστικών στοιχείων και δεικτών απόδοσης μέσω ειδικών εκθέσεων.

Στη σειρά των ειδικών εκθέσεων που δημοσιεύει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, παρουσιάζονται τα αναλυτικά στοιχεία της ελληνικής συμμετοχής για τα προγράμματα του Ορίζοντα 2020 στα οποία το ΕΚΤ είναι Εθνικό Σημείο Επαφής. Η πιο πρόσφατη έκθεση παρουσιάζει τα αποτελέσματα για την ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα Future and Emerging Technologies (FET), Ορίζοντας 2020, στις προκηρύξεις των ετών 2014, 2015 και 2016, με δείκτες που αναδεικνύουν σημαντικές πλευρές της εγχώριας ερευνητικής δραστηριότητας.
Εγγραφή στην εκδήλωση http://www.ekt.gr/event-registration


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Πανελλήνιο φεστιβάλ μουσικών σχολείων 2018
Μαθητικός διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους
Open Day στη Στέγη: Μάης 1968
Διάλεξη «The funny side of statistics»
Διάλεξη «Ο συμβολισμός του φωτός στη βυζαντινή πολιτική ιδεολογία»
Εκδήλωση «Lord Rutherford» από τον όμιλο μαθηματικών και λογοτεχνίας
Διαγωνισμός για την επικοινωνία της επιστήμης FameLab 2018: Εξηγώντας την επιστήμη