Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια RSS Κατηγορίας

Δωρεάν εκπαίδευση 200 ωρών στη «Σχεδίαση και κατασκευή ιστοσελίδων με Html και CSS

Diorismos.gr
Δωρεάν εκπαίδευση 200 ωρών στη «Σχεδίαση και κατασκευή ιστοσελίδων με Html και CSS
Δωρεάν εκπαίδευση 200 ωρών στη «Σχεδίαση και κατασκευή ιστοσελίδων με Html και CSS

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Δωρεάν εκπαίδευση Σχεδίαση και Κατασκευή Ιστοσελίδων με HTML και CSS 200 ωρών
Διάρκεια: 1 Φεβρουαρίου 2021-31 Μαρτίου 2021
Εκπαιδευτική διαδικασία: Εξ αποστάσεω5 εκπαίδευση μέσω e-learning
• Είσαι νέος/νέα ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών


Πρόσκληση συμμετοχής στα Bootcamps

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ συμμετείχε μαζί με άλλους Ευρωπαίους εταίρους στην πρόσκληση Active Youth, που χρηματοδοτείται από το EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment παρουσιάζονταςτην πρόταση έργου EDIBO-European DIgital BOotcamps, η οποία εγκρίθηκε επιτυχώς.

Το έργο στοχεύει στην υλοποίηση της κοινωνικής και εργασιακής ένταξης των NEETs, δηλαδή ατόμων ηλικίας 18 έως 29 ετών, εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, αντιμετωπίζοντας έτσι το δραματικό πρόβλημα της ανεργίας των νέων, προσφέροντάς τους κατάρτιση στον ψηφιακό τομέα και ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, για την καλύτερη παρουσία τους στην αγορά εργασίας.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EUROPEAN DIGITAL BOOTCAMPS (EDIBO) έχει ως κύριο στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων κάτω των 30 ετών που δεν σπουδάζουν ή εργάζονται, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους ηλικίας 25 έως 29 ετών που ανήκουν σε μειονεκτικές ομάδες (χαμηλού εισοδήματος, γυναίκες, μετανάστες, νέοι από αγροτικές περιοχές).

Πρόσφατες έρευνες επιβεβαίωσαν την ύπαρξη ισχυρής ζήτησης εξειδικευμένου προσωπικού πληροφορικής (στον τομέα των ΤΠΕ) που η αγορά αυτή τη στιγμή δε διαθέτει. Εμπνευσμένο από το Rapid Technology Skills Training που αναπτύχθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank), αυτό το μοντέλο χρησιμοποιεί μια εντελώς καινοτόμο προσέγγιση που δίνει κεντρικό ρόλο στις εταιρείες που συμμετέχουν στο έργο και, χάρη στη συμβολή τους, αναλύει προσεκτικά τις ανάγκες της αγοράς προκειμένου να διευκολυνθεί η απορρόφηση των νέων που εμπλέκονται. Κάθε εταίρος του έργου θα οργανώσει έξι (6) Ευρωπαϊκά εργαστήρια ψηφιακής κατάρτισης (European digital training laboratories), διάρκειας δέκα εβδομάδων το καθένα, με εντατική εκπαίδευση και ιδιαίτερη προσοχή στις δεξιότητες πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης σε soft skills (με έμφαση σε μαθήματα αγγλικής ορολογίας).

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία πρακτικής άσκησης σε εταιρείες (sponsor companies) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Με την ολοκλήρωσή του το 2021, το έργο στοχεύει (συνολικά από όλους τους εταίρους του) στη συμμετοχή στα σεμινάρια περισσότερων των 1000 νέων της ηλικιακής ομάδας 25-29 ετών, που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και, στην εύρεση εργασίας τουλάχιστον από το 50% αυτών, ή στην έναρξη από αυτούς μιας αυτόνομης επιχειρηματικής δραστηριότητας, χάρη στις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα αποκτήσουν στη διάρκεια της εκπαίδευσής τους.

Επομένως, το έργο απευθύνεται σε νέους που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στον τομέα των ΤΠΕ, καθώς και σε εταιρείες που επιθυμούν να εντάξουν νέα άτομα στο ανθρώπινο δυναμικό τους. Ο απώτερος στόχος είναι να ενταχθούν οι νέοι αυτοί στην αγορά εργασίας και να καλύψουν την έντονη ζήτηση που υπάρχει σε τεχνογνωσία σχετική με τις ΤΠΕ.

Ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές του έργου, η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΚΕ θα ενεργοποιήσει συνολικά έξι (6) κύκλους σεμιναρίων κατάρτισης, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων σε καθέναν τους (25) μαθητές. Η διάρκεια του κάθε κύκλου θα είναι (200) ώρες (συνολικά 1.200 ώρες εκπαίδευσης) και αντικείμενο εκπαίδευσης θα είναι η καινοτομία στις ψηφιακές δεξιότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Νικά Έρικα
Τηλ: +30 211 7057627 e-mail: eriknika@3ts.gr


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια
7ο Σεμινάριο «Σημειωτική και Βίβλος»
2ο Διαδικτυακό σεμινάριο της Ε.Ε. για την προετοιμασία προτάσεων του Ορίζοντα Ευρώπης 2021
Επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εργαλεία LEGO στην εκπαίδευση»
Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς «πώς να δημιουργήσεις ένα παιχνίδι από Scratch»
Δωρεάν πρόγραμμα «Πράσινες στρατηγικές σε τουριστικές επιχειρήσεις» από το ΠΑΜΑΚ
Σεμινάριο Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας
Τρίτος κύκλος της ΛογοΔημίας από το κέντρο ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας