Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Επιχειρηματικότητα RSS Κατηγορίας

Τρία νέα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προώθηση της απασχόλησης

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Ειδικά προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προώθηση της απασχόλησης ανακοίνωσε η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σοφία Καλαντζάκου στην πρόσφατη επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε στο Νομό Καστοριάς, συνοδευόμενη από το Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ. κ. Γιώργο Βερναδάκη.

Πρόκειται για τα παρακάτω προγράμματα:

1. Ειδικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για την προώθηση της Απασχόλησης που θα αφορά καταρχήν 200 νέες θέσεις εργασίας και θα έχει διάρκεια 24 μηνών. Η επιδότηση για τους έξι πρώτους μήνες θα ανέρχεται στα 26 ευρώ και για τους υπόλοιπους δεκαοχτώ μήνες στα 22 ευρώ.

2. Πρόγραμμα επιδότησης για τη δημιουργία 100 Νέων Επιχειρήσεων. Η επιδότηση των αυτοαπασχολούμενων αυξάνεται από τις 12.000 στις 15.000 ευρώ ενώ θα καταβάλλεται πρόσθετη επιδότηση 3.000 ευρώ σε μητέρες ανηλίκων τέκνων, σε ανέργους άνω των 50 ετών και σε επιδοτούμενους ανέργους που διακόπτουν τη λήψη του επιδόματος ανεργίας εντός 2 μηνών από την πρώτη καταβολή.

3. Υλοποίηση του Προγράμματος «Μία αρχή, Μία ευκαιρία», το οποίο απευθύνεται σε νέους ηλικίας 16 έως 25 ετών που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο ή έχουν αποφοιτήσει χωρίς να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Οι νέοι μπορούν να επιλέξουν ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις προτεραιότητές τους είτε το 5μηνο πρόγραμμα απόκτησης προϋπηρεσίας κατά τη διάρκεια του οποίου θα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και θα είναι ασφαλισμένοι, είτε το πρόγραμμα πιστοποιημένης κατάρτισης στην πληροφορική, είτε το εξατομικευμένο πρόγραμμα συμβουλευτικής.

Diorismos.gr


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Επιχειρηματικότητα
Δείτε τους ΚΑΔ που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης για τον κορωνοϊό
Αναστέλλονται τα προγράματα κατάρτισης ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ για μεγάλες επιχειρήσεις
Παράταση στο πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων με έμφαση στις γυναίκες
Υποβολή αιτήσεων για τη Δράση «ERANETs 2019b»
Νέο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας με έμφαση στις γυναίκες
Υποβλήθηκαν 58 προτάσεις στη Δράση «Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας»
Διαγωνισμός Hack The Lab από το Ίδρυμα Ευγενίδου