Τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο του Νομοσχεδίου για την κτηνοτροφία, προβλέπει τη χορήγηση περίπου 500 υποτροφιών σε παιδιά κατά κύριο επάγγελμα γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων χαμηλού εισοδήματος, τα οποία εισάγονται και φοιτούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, κυρίως με γνωστικό αντικείμενο σχετικό με την αγροτική ανάπτυξη.
Οι πόροι για τη χρηματοδότηση των υποτροφιών προέρχονται από τις παρακάτω πηγές:
- Από την περικοπή του ποσοστού της κρατικής επιχορήγησης των αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ από το 1,5% επί των εσόδων του ΕΛΓΑ, που ήταν έως σήμερα, σε 0,5%.
- Από τη διάθεση επιπρόσθετου αντίστοιχου ποσού από τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ.
Το συνολικό ποσό που συγκεντρώνεται και θα διατίθεται κάθε χρόνο για τη χορήγηση των περίπου 500 υποτροφιών κυμαίνεται από 1,7 έως 2 εκ. ευρώ.
Οι λεπτομέρειες για τη χορήγηση των υποτροφιών θα ανακοινωθούν με σχετική εγκύκλιο, η οποία θα εκδοθεί αμέσως μετά τη δημοσίευση του Νόμου.
Diorismos.gr