Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση RSS Κατηγορίας

ΚΔΑΠ: Κοινωνική πρόνοια με κουπόνια! Αποκλείονται εργαζόμενες στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α.

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Οι σύλλογοι των εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών καταγγέλουν ως απαράδεκτο και προσβλητικό για το κοινωνικό σύνολο, το νέο σχέδιο του Υπουργείου Απασχόλησης (ΚΥΑ 46855/1622 (ΦΕΚ Β' 1186/26-6-2008)) καθώς και την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εξέδωσε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας και απαιτούν τη κατάργηση των νέων ρυθμίσεων.

Όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, πολλοί Δήμαρχοι και Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων από 1/9/2008 δε θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν οικονομικά το συνολικό κόστος για την εύρυθμη λειτουργία των προγραμμάτων των Κ.Δ.Α.Π. – Κ.Δ.Α.Π.μεΑ με συνέπεια το κλείσιμο των Δομών και την απόλυση των εργαζομένων.

Με την νέα ΚΥΑ από 1/9/2008, ισχύει περιορισμένος αριθμός εγγραφών και μάλιστα με κουπόνια καθώς αποκλείονται παιδιά που οι μητέρες τους εργάζονται στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, είναι οικιακά, είναι ανασφάλιστες, πολύτεκνες μητέρες, μονογονεϊκές, μητέρες με πολλά προβλήματα υγείας- οικογενειακά που δε μπορούν να εργαστούν, μητέρες που εργάζονται περιστασιακά σε διάφορες επιχειρήσεις και οι εργοδότες τους αρνούνται την απόδειξη της εργασίας τους.

Τέλος, παιδιά με αναπηρία στα Κ.Δ.Α.Π.μεΑ που μέχρι σήμερα δε συμμετείχαν με ηλικιακά και κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, με το νέο σχέδιο δομών οδηγούνται αυτόματα σε κοινωνικό αποκλεισμό.

Δείτε την καταγγελία του ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.

Δείτε την καταγγελία του προσωπκού των Κέντρων Δημιουργικής απασχόλησης Παιδιών των Δήμων ΔΥΜΗΣ-ΜΟΒΡΗΣ-ΦΑΡΡΩΝ-ΒΡΑΧΝΑΙΪΚΩΝ

Diorismos.gr


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση
Άγγιξαν τις 4.000 οι αιτήσεις δανειοληπτών την πρώτη ημέρα στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»
Ενισχύεται η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο
Προσωρινά αποτελέσματα δικαιούχων στο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους
Υποβλήθηκαν 16.776 αιτήσεις στην προκήρυξη 187 θέσεις της προκήρυξης ΑΣΕΠ 3Κ/2020
Προσληπτέοι προκήρυξης 7Κ/2018 - 38 θέσεις ΔΕ στην ΔΕΔΔΗΕ
Πρόσκληση για Υπηρεσιακό Γραμματέα στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
Νέα παράταση για αιτήσεις εγγραφών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ