Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση RSS Κατηγορίας

Βαθμολογική προαγωγή υπαλλήλων μετά από υψηλή βαθμολογία για δύο αξιολογικές περιόδους

Diorismos.gr
Βαθμολογική προαγωγή υπαλλήλων μετά από υψηλή βαθμολογία για δύο αξιολογικές περιόδους
Βαθμολογική προαγωγή υπαλλήλων μετά από υψηλή βαθμολογία για δύο αξιολογικές περιόδους

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Εγκύκλιο με διευκρινίσεις εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνέχεια ερωτημάτων υπαλλήλων και Υπηρεσιών αναφορικά με τη βαθμολογική προαγωγή υπαλλήλων κατά ένα (1) έτος κατόπιν αξιολόγησης με βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη του 90 για δύο (2) συνεχείς αξιολογικές περιόδους.

Βάσει των διατάξεων της παρ. 5 του άρ. 82 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007, όπως ισχύει) ορίζεται ότι: Για τον υπάλληλο που λαμβάνει στην αξιολόγηση για δύο (2) συνεχείς περιόδους βαθμολογία μεγαλύτερη ή ίση του βαθμού 90, μειώνεται ο απαιτούμενος χρόνος για προαγωγή κατά ένα (1) έτος. Αν η βαθμολογία αυτή αφορά το τελευταίο έτος που διανύει στο βαθμό, το ένα (1) έτος προσμετράται ως πλεονάζων χρόνος στον επόμενο βαθμό.

Βάσει των ανωτέρω διατάξεων, η μείωση του απαιτούμενου χρόνου για προαγωγή κατά ένα (1) έτος αφορά τον υπάλληλο για τον οποίο πληρούνται σωρευτικά οι κάτωθι προϋποθέσεις:

1. Σε δύο συνεχείς αξιολογικές περιόδους είχε ως μέσο όρο βαθμολογίας στην Έκθεση Αξιολόγησης μεγαλύτερο ή ίσο του βαθμού 90.

2. Αφορά σε εκθέσεις αξιολόγησης που έχουν οριστικοποιηθεί και συντάσσονται κατ ́ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4369/2016 ή άλλων αντίστοιχων προς αυτών διατάξεων αξιολόγησης που εφαρμόζουν το ίδιο σύστημα βαθμολογίας κατά την αξιολόγηση.

3. Εφαρμόζεται σε υπαλλήλους, στους οποίους εφαρμόζεται το σύστημα βαθμολογικών προαγωγών του Υπαλληλικού Κώδικα. Ειδικότερα, η μείωση του χρόνου προαγωγής κατά ένα (1) έτος συντελείται κατόπιν της οριστικοποίησης και της δεύτερης έκθεσης αξιολόγησης και η ημερομηνία οριστικοποίησης της δεύτερης έκθεσης αποτελεί την κρίσιμη ημερομηνία για τον υπολογισμό-προσθήκη στον πλεονάζοντα χρόνο στον βαθμό του υπαλλήλου του ενός (1) επιπλέον έτους.

Παράδειγμα:

1. Υπάλληλος ΠΕ με Α ́ βαθμό και τέσσερα (4) έτη πλεονάζοντα χρόνο στον βαθμό αυτό (καταληκτικό), ο οποίος λαμβάνει στην αξιολόγηση για δύο συνεχείς περιόδους βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη του βαθμού 90, η βαθμολογική του κατάταξη διαμορφώνεται ως εξής: Α ́ βαθμός και πέντε (5) έτη πλεονάζων χρόνος στον βαθμό αυτό.

2. Υπάλληλος ΠΕ με Β ́ βαθμό και πέντε (5) έτη πλεονάζοντα χρόνο στον βαθμό αυτό, ο οποίος λαμβάνει στην αξιολόγηση για δύο (2) συνεχείς περιόδους βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη του βαθμού 90, θα λάβει κατά την ημερομηνία οριστικοποίησης της δεύτερης συνεχόμενης αξιολογικής περιόδου έκθεσης ένα έτος πλεονάζοντα στο βαθμό, οπότε με έξι πλέον έτη στοιχειοθετεί δικαίωμα για προαγωγή στον επόμενο βαθμό.

Διευκρινίζεται, εν προκειμένω, ότι για όσους υπαλλήλους στοιχειοθετείται, συνεπεία της εν λόγω περίπτωσης, δικαίωμα προαγωγής, όπως στο υπό στοιχεία (2) παράδειγμα, η προαγωγή πραγματοποιείται δυνάμει των διατάξεων του άρ. 83 του Υπαλληλικού κώδικα, κατόπιν απόφασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις δικαιούχων και παρόχων για τη χορήγηση επιταγών αγοράς βιβλίων 2022
Βαθμολογική προαγωγή υπαλλήλων μετά από υψηλή βαθμολογία για δύο αξιολογικές περιόδους
Ανοίγει η πλατφόρμα για την εγγραφή πολιτών στον προσωπικό γιατρό
ΑΔΕΔΥ: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τη σεξουαλική παρενόχληση στο Δημόσιο
Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης στο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2022
Αποτελέσματα διαγωνισμών Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.)
Νέες ψηφιακές υπηρεσίες: Ψηφιακή μεταβίβαση οχημάτων και MyAuto