Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση RSS Κατηγορίας

Συνεργασία ΑΣΕΠ - ΕΚΠΑ για την αξιολόγηση υποψηφίων σε διαδικασίες προσλήψεων

Diorismos.gr
Συνεργασία ΑΣΕΠ - ΕΚΠΑ για την αξιολόγηση υποψηφίων σε διαδικασίες προσλήψεων
Συνεργασία ΑΣΕΠ - ΕΚΠΑ για την αξιολόγηση υποψηφίων σε διαδικασίες προσλήψεων

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Μελέτιος -Αθανάσιος Δημόπουλος και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνών Καθηγητής κ. Νικόλαος Βούλγαρης υπέγραψαν Προγραμματική Συμφωνία που αφορά σε διετή συνεργασία για την ανάπτυξη εξειδικευμένων εργαλείων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την αξιολόγηση των υποψηφίων στις διαδικασίες προσλήψεων του ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, η Προγραμματική Συμφωνία περιλαμβάνει την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος για την ανάπτυξη εξειδικευμένων εργαλείων αξιολόγησης υποψηφίων στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό προσλήψεων του ΑΣΕΠ (άρθρο 9 του Ν. 4765/2021).

Το εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα θα βασιστεί σε σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους από τον χώρο της οργανωσιακής ψυχολογίας. Σημειώνεται ότι θα περιλαμβάνει ένα τεστ γλωσσικού συλλογισμού, ένα τεστ αριθμητικού συλλογισμού και ένα τεστ που θα αξιολογεί την αποτελεσματικότητα σε υποθετικές εργασιακές καταστάσεις (Situational Judgment Test - SJT).

Τα εργαλεία που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα βοηθήσουν στην ακριβέστερη αξιολόγηση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των υποψηφίων.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου δήλωσε: Η συνεργασία του ΑΣΕΠ με έναν έγκριτο ακαδημαϊκό φορέα όπως το ΕΚΠΑ ενισχύει την επιστημονική εγκυρότητα της κρίσιμης διαδικασίας επιλογής προσωπικού στον δημόσιο τομέα με την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων αξιολόγησης. Το ΑΣΕΠ χτίζει πάνω στο κεκτημένο του για αντικειμενικές και διαφανείς διαδικασίες προσλήψεων στο Δημόσιο με την υιοθέτηση μεθόδων διαπίστωσης της καταλληλότητας των υποψηφίων που θα στελεχώσουν το ελληνικό Δημόσιο.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος τόνισε από την πλευρά του: Το Πανεπιστήμιο Αθηνών με πλέον των 184 ετών προσφορά έχει σήμερα ισχυρό αποτύπωμα και σε θέματα έρευνας αιχμής με διεθνείς συνεργασίες με πολλά πανεπιστήμια, καθώς και με πολλούς Φορείς. Είναι ιδιαιτέρως τιμητικό να μπορούμε να συνδράμουμε επιστημονικά φορείς και του Δημοσίου, όπως το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, που έχει σημαντικό έργο και αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία, υπηρετώντας πάντα τη διαφάνεια, τη δημοσιότητα, την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση
Βαθμολογική προαγωγή υπαλλήλων μετά από υψηλή βαθμολογία για δύο αξιολογικές περιόδους
Ανοίγει η πλατφόρμα για την εγγραφή πολιτών στον προσωπικό γιατρό
ΑΔΕΔΥ: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τη σεξουαλική παρενόχληση στο Δημόσιο
Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης στο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2022
Αποτελέσματα διαγωνισμών Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.)
Νέες ψηφιακές υπηρεσίες: Ψηφιακή μεταβίβαση οχημάτων και MyAuto
Powerpass: Ξεκινά η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης