Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση RSS Κατηγορίας

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ίδρυση Οργανισμού Βιβλίου και Πολιτισμού

Diorismos.gr
Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ίδρυση Οργανισμού Βιβλίου και Πολιτισμού
Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ίδρυση Οργανισμού Βιβλίου και Πολιτισμού

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού καλεί κάθε κοινωνικό εταίρο και ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου με τίτλο Ίδρυση Οργανισμού Βιβλίου και Πολιτισμού, μέχρι τις 12 Απριλίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00.

Το ζητούμενο είναι ένας σύγχρονος Οργανισμός που θα εφαρμόζει εθνική πολιτική για την προώθηση του βιβλίου και της ανάγνωσης και θα βασίζεται στις σημαντικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων τόσο στον τομέα της εκδοτικής παραγωγής, όσο και στις νέες πρακτικές των αναγνωστών μέσω των ψηφιακών εφαρμογών. Ο κόσμος του βιβλίου δικαιούται έναν νέο Οργανισμό Βιβλίου, όχι μόνο γιατί το ΕΚΕΒΙ έκλεισε άδικα και βίαια, αλλά και γιατί το αξίζει, σημειώνει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και προσθέτει:

Ο κόσμος του βιβλίου παρέμεινε ζωντανός μέσα στην κρίση και ήρθε η στιγμή να υποστηριχθεί ώστε να βρει αναπτυξιακή τροχιά και μεγαλύτερη επιρροή στην ελληνική κοινωνία. Οφείλουμε να προσφέρουμε στους συγγραφείς, μεταφραστές, εκδότες, εικονογράφους και όλους όσοι εργάζονται στον χώρο του βιβλίου σύγχρονες δυνατότητες και προοπτική.
Πρόκειται για την υλοποίηση ενός από τους στρατηγικούς στόχους του ΥΠΠΟΑ για το βιβλίο, που αποτελεί ένα από τα πιο ουσιαστικά πολιτισμικά, μορφωτικά και εκπαιδευτικά εργαλεία αλλά κι ένα κύτταρο που συντηρεί και μεταφέρει τον πολιτισμό και τη συλλογική μνήμη.

Οι προτάσεις στη δημόσια διαβούλευση μπορούν να δημιουργήσουν ένα γόνιμο διάλογο μεταξύ του ΥΠΠΟΑ, των φορέων που σχετίζονται με τον χώρο του βιβλίου, της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και όλων των πολιτών που ενδιαφέρονται για το βιβλίο. Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 3 Απριλίου, οργανώνεται στο ΥΠΠΟΑ σύσκεψη με την παρουσία συγγραφέων, μεταφραστών, εκδοτών και άλλων φορέων που σχετίζονται με το βιβλίο, ώστε να υπάρξει ευρεία ανταλλαγή απόψεων για το θέμα.

Ο νέος Οργανισμός Βιβλίου και Πολιτισμού θα έχει στις προτεραιότητές του θεσμικές παρεμβάσεις και ειδικά προγράμματα που θα δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα για τους συντελεστές του, θα υποστηρίζουν την καινοτομία και την προσβασιμότητα στην ανάγνωση, θα συμπεριλαμβάνουν ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για τις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και θα προωθούν το ελληνικό βιβλίο στο εξωτερικό. Με την υιοθέτηση και την εφαρμογή ενός βιβλιολογικού μοντέλου, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας, θα καταστεί εφικτή η διάσωση και η ανανέωση των παραδοσιακών δομών του βιβλίου ενώ, ταυτόχρονα θα δοθεί νέα ώθηση που θα αγγίζει ευρύτερους κοινωνικούς και πολιτιστικούς στόχους.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση
Νέα παράταση για αιτήσεις εγγραφών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ
ΑΣΕΠ: Πλήθος αιτήσεων ΥΕ στην προκήρυξη 4Κ/2020 και επανέκδοση αποτελεσμάτων 1ΓΕ/2019
Παρατείνεται η προθεσμία αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»
Παράταση αιτήσεων κατηγορίας ΥΕ στην προκήρυξη ΑΣΕΠ 4Κ/2020
Λήγουν οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ
Παράταση της αναστολής λειτουργίας για το «Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων»
Πλήθος αιτήσεων στις προκηρύξεις ΑΣΕΠ 4Κ/2020 και ΑΣΕΠ 1Ε/2020