Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση RSS Κατηγορίας

Προκήρυξη κενής θέσης Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα

Diorismos.gr
Προκήρυξη κενής θέσης Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα
Προκήρυξη κενής θέσης Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα είναι ανεξάρτητη ευρωπαϊκή εισαγγελική αρχή αρμόδια για την έρευνα, τη δίωξη και την παραπομπή στη δικαιοσύνη των δραστών αξιόποινων πράξεων καθώς και των συνεργών σε αξιόποινες πράξεις οι οποίες θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ. Ο κανονισμός (ΕΕ) 2017/1939 για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία άρχισε να ισχύει στις 20 Νοεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με το άρθρο 120 του εν λόγω κανονισμού, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, αφού πρώτα συσταθεί, θα αρχίσει τις δραστηριότητές της σε ημερομηνία που θα καθοριστεί με απόφαση της Επιτροπής, αλλά όχι νωρίτερα από 3 έτη από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του κανονισμού για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Το διάστημα μεταξύ της έναρξης ισχύος του κανονισμού για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και της ημερομηνίας κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα αρχίσει τις δραστηριότητές της θα αφιερωθεί στη σύσταση του νέου οργάνου της ΕΕ. Σύμφωνα με το άρθρο 20 του κανονισμού για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η Επιτροπή είναι υπεύθυνη για τη σύσταση και την αρχική διοικητική λειτουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας μέχρις ότου η τελευταία αποκτήσει την ικανότητα εκτέλεσης του προϋπολογισμού της.

Σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφος 1 του κανονισμού για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, ο/ή Ευρωπαίος/-α γενικός/-ή εισαγγελέας διορίζεται για μη ανανεώσιμη θητεία επτά ετών.

Πριν υποβάλουν την αίτησή τους, οι υποψήφιοι/-ες πρέπει να ελέγξουν προσεκτικά αν πληρούν όλα τα κριτήρια επιλεξιμότητας, ιδίως όσον αφορά τα είδη των απαιτούμενων διπλωμάτων/πτυχίων και την επαγγελματική πείρα, καθώς και τις γλωσσικές τους ικανότητες. Οι υποψήφιοι/-ες που δεν πληρούν ένα από τα εν λόγω κριτήρια επιλεξιμότητας αποκλείονται αυτόματα από τη διαδικασία επιλογής. Η αίτηση μπορεί να αποσταλεί σε οποιαδήποτε από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ένωσης. Οι υποψήφιοι/-ες πρέπει να διαθέτουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η διεύθυνση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για την επιβεβαίωση της εγγραφής τους, καθώς και για την επικοινωνία μ’ αυτούς/-ές κατά τα διάφορα στάδια της διαδικασίας επιλογής. Τυχόν αλλαγές στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του/της υποψηφίου/-ας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής πρέπει να αναφέρονται.

Για την ολοκλήρωση της αίτησης, οι υποψήφιοι/-ες πρέπει να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα και επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: EU-EPPO-SELECTION-ECP@ec.europa.eu. Οι υποψήφιοι/-ες καλούνται να προσδιορίσουν όλες τις γλώσσες της ΕΕ τις οποίες γνωρίζουν και το αντίστοιχο επίπεδο γνώσεων σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες. Οι υποψήφιοι/-ες θα λάβουν ηλεκτρονικό μήνυμα που θα επιβεβαιώνει ότι η αίτησή τους καταχωρίστηκε. Παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη ότι εάν δεν υπάρξει ηλεκτρονικό μήνυμα επιβεβαίωσης, η αίτηση δεν έχει καταχωριστεί. Για περισσότερες πληροφορίες και/ή σε περίπτωση τεχνικών προβλημάτων, παρακαλείσθε να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση EU-EPPO-SELECTIONECP@ec.europa.eu.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 14 Δεκεμβρίου 2018 στις 12.00 το μεσημέρι ώρα Βρυξελλών. Εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφής δεν γίνονται δεκτές. Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής E-Learning
 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση
Ημέρες αδείας για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος
Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο
Αιτήσεις για κάλυψη 2 θέσεων Συμβούλων στο ΑΣΕΠ
Διευκρινίσεις του Υπουργείου Οικονομικών για Ε9 και ΕΝΦΙΑ
Εγκρίθηκε από τα κράτη - μέλη της ΕΕ η μεταρρύθμιση για τα πνευματικά δικαιώματα
Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ίδρυση Οργανισμού Βιβλίου και Πολιτισμού
Έναρξη Α κύκλου Κινητικότητας 2019