Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση RSS Κατηγορίας

Νέες προκηρύξεις για θέσεις ευθύνης σε εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού

Diorismos.gr
Νέες προκηρύξεις για θέσεις ευθύνης σε εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού
Νέες προκηρύξεις για θέσεις ευθύνης σε εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Με διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συνεχίζει μεθοδικά τη στελέχωση των θέσεων ευθύνης στους εποπτευόμενους φορείς του, είτε πρόκειται για Καλλιτεχνικές Διευθύνσεις είτε για Διοικητικά Συμβούλια των οποίων λήγουν οι θητείες.

Διευθυντή/ντρια με δημόσια προκήρυξη θα αποκτήσει σύντομα ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ). Με απόφαση της Υπουργού Μυρσίνης Ζορμπά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας θα έχει προθεσμία 30 ημερών από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της πρόσκλησης αυτής στον ημερήσιο Τύπο. Στη συνέχεια οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από τριμελή Επιτροπή αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες στα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Σημαντικό ζητούμενο για όποιον/α αναλάβει αυτή τη θέση ευθύνης στον ΟΠΙ είναι και οι ικανότητές του/της στη διαχείριση κρίσεων. Συγκεκριμένα, όπως αναγράφεται στην προκήρυξη, μεταξύ των ουσιαστικών προσόντων με βάση τα οποία θα κριθούν οι υποψήφιοι/ες είναι και: οι διοικητικές ικανότητές τους στον προγραμματισμό, στον συντονισμό, στην ανάληψη πρωτοβουλίας, στη λήψη αποτελεσματικών αποφάσεων και στη διαχείριση κρίσεων. Επίσης, λαμβάνονται υπόψη οι επικοινωνιακές δεξιότητες, η ικανότητα διαχείρισης χρόνου, τα χαρακτηριστικά ηγεσίας, ιδίως υπό συνθήκες πίεσης, η ικανότητα συντονισμού ομάδων εργασίας και η δημιουργικότητα των υποψηφίων.

Με αποφασιστικά βήματα προχωρά και η διοικητική και νομική αναδιάρθρωση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και η σταδιακή μεταμόρφωσή του σε έναν σύγχρονο και ανοιχτό καλλιτεχνικό θεσμό. Όπως το είχε αναγγείλει στις 15 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προκήρυξε δημόσιο διαγωνισμό για την πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή/ντριας του ΟΜΜΘ που θα πρέπει να έχει και προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία σε ανάλογη θέση ευθύνης. Στην προκήρυξη απαριθμούνται λεπτομερώς τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που απαιτούνται από τους/τις υποψήφιους/ες και περιγράφονται αναλυτικά η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων καθώς και τα κριτήρια με βάση τα οποία θα βαθμολογηθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης που θα συγκροτηθεί σύντομα για τον σκοπό αυτόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υποψήφιοι/ες καλούνται μαζί με τον φάκελο των δικαιολογητικών τους.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη σχετικά με τα ουσιαστικά προσόντα που απαιτούνται από κάθε υποψήφιο/α για τη θέση Καλλιτεχνικού Διευθυντή/ντριας του ΟΜΜΘ, οι ενδιαφερόμενοι/ες πρέπει μεταξύ άλλων: να είναι σε θέση να σχεδιάζουν καινοτόμες στρατηγικές για την υλοποίηση και την προώθηση των δράσεων του ΟΜΜΘ, αξιοποιώντας τα σύγχρονα τεχνολογικά και θεωρητικά εργαλεία με στόχο να ενισχύσουν τον παρεμβατικό ρόλο του Μεγάρου στη δημόσια σφαίρα και στην καθημερινότητα των πολιτών. Τέλος, θα πρέπει να διαθέτουν αποδεδειγμένη εμπειρία σε συνέργειες με σκοπό τη διάχυση του πολιτισμικού προϊόντος στην ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό.

Παράλληλα ανανεώνεται η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Τ.Ο.Σ (Ειδικού Ταμείου Οργάνωσης Συναυλιών) της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να οδηγήσουν την ΚΟΘ σε τροχιά ορθολογικής και βιώσιμης λειτουργίας και να διασφαλίσουν την αναβάθμισή της με έναν καλλιτεχνικό προγραμματισμό που θα ανοίγεται σε καινούργια κοινά. Έτσι, παραμένουν στις θέσεις τους: ο Χάνς-Ούβε Παπαματθαίου-Μάτσκε, καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (πρόεδρος), ο Δημήτρης Χανδράκης, καθηγητής και Πρόεδρος στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (αντιπρόεδρος), η Ελευθερία Παπαδημητρίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Σεισμολογίας του ΑΠΘ, ο Χαράλαμπος Χειμαριός, Πρόεδρος του Συλλόγου των μονίμων υπαλλήλων της ΚΟΘ. Στη νέα θητεία του, το ΔΣ της ΚΟΘ θα συμπεριλάβει τον Μιχάλη Νηστικάκη, καθηγητή στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο ΠαΜακ. Η θητεία του ΔΣ στο ΕΤΟΣ της ΚΟΘ είναι τετραετής.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής E-Learning
 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση
Ημέρες αδείας για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος
Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο
Αιτήσεις για κάλυψη 2 θέσεων Συμβούλων στο ΑΣΕΠ
Διευκρινίσεις του Υπουργείου Οικονομικών για Ε9 και ΕΝΦΙΑ
Εγκρίθηκε από τα κράτη - μέλη της ΕΕ η μεταρρύθμιση για τα πνευματικά δικαιώματα
Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ίδρυση Οργανισμού Βιβλίου και Πολιτισμού
Έναρξη Α κύκλου Κινητικότητας 2019