Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση RSS Κατηγορίας

Επεκτείνεται η χρήση του ηλεκτρονικού παραβόλου σε όλους τους δήμους

Diorismos.gr
Επεκτείνεται η χρήση του ηλεκτρονικού παραβόλου σε όλους τους δήμους
Επεκτείνεται η χρήση του ηλεκτρονικού παραβόλου σε όλους τους δήμους

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η επέκταση της εφαρμογής e-παράβολο στους Δήμους, τα δικαστήρια και άλλους φορείς, αναμένεται να εκτινάξει τη χρήση των e-παραβόλων, η οποία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ προχωρά και η έκδοση και πληρωμή τους μέσω ΑΤΜ και POS.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το Υπουργείο Εσωτερικών, επεκτείνει τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών παραβόλων σε όλους τους Δήμους της Χώρας.

Oι πολίτες, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-παράβολο, μπορούν ήδη να εκδίδουν τα παράβολα για την άδεια πολιτικού γάμου και την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος. Εντός του 2018, θα έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν ηλεκτρονικά το σύνολο των παραβόλων των Δήμων. Η ηλεκτρονική έκδοση των παραβόλων των Δήμων υποστηρίζεται από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Οικονομικών και τον κόμβο υπηρεσιών της ΚΕΔΕ, ο οποίος φιλοξενείται στο πλέον σύγχρονο υπολογιστικό κέντρο του Δημοσίου, το G-cloud της Γ.Γ.Π.Σ.

Τους τελευταίους μήνες εντάχθηκαν στο e-παράβολο τα παράβολα της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και μεγάλος αριθμός παραβόλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τα δικαστήρια της χώρας.
Παράλληλα, αναπτύσσονται νέες υπηρεσίες που θα προσφέρουν σύντομα τη δυνατότητα έκδοσης και πληρωμής παραβόλων μέσω των ΑΤΜ και των συσκευών POS, χωρίς δηλαδή να απαιτείται μετάβαση και αναμονή των πολιτών στα ταμεία των τραπεζών. Η λειτουργία των νέων αυτών υπηρεσιών υποστηρίζεται επίσης από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Οικονομικών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσω της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr), των ΚΕΠ και των Τραπεζών, έχουν συνολικά διατεθεί πάνω από 14 εκατομμύρια e-παράβολα από την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής. Μόνο το 2017, εκδόθηκαν 5 εκατομμύρια e-παράβολα (αύξηση 25% από το 2016) και πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές ύψους 280 εκατ. ευρώ (αύξηση 47% από το 2016). Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία για το e-παράβολο στην ενότητα http://www.minfin.gr/eParavoloStatistics.



 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter




Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση
Στο Τυπογραφείο η προκήρυξη ΑΣΕΠ 4ΓΒ/2025 για 132 θέσεις σε φορείς του Δημοσίου
ΑΣΕΠ 2Γ/2025:Στο 66,42% η συμμετοχή στο διαγωνισμό για 145 θέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών
Βουλή: Αναρτήθηκαν τα «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών για τα έτη 2023 και 2024
Προσωρινά αποτελέσματα ΤΕ για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2025
ΑΣΕΠ 4Κ/2025: Υποβλήθηκαν 3.409 αιτήσεις για 69 μόνιμες θέσεις στην ΕΥΑΘ Α.Ε.
Προσωπικός Αριθμός: Παράταση έκδοσης μέχρι τις 5 Νοεμβρίου στο myInfo
Ποιές τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες δικαιούνται επίδομα έως 1.000 ευρώ από τον ΟΠΕΚΑ